Menn dreper planeten ved sin «giftige maskulinitet». Derfor bør menn bli mer feminine. Dette er konklusjonen i en fersk studie fra University of California (UCLA).

Macho menn spiser alt for mye kjøtt og må, for å forhindre jordens undergang, bli mer feminine. For i UCLA’s stereotype verden er det lettere for kvinner å tilpasse seg et plantebasert kosthold.

Studiens initiativtager er Daniel Rosenfeld. I en presentasjon av studien i journalen Appetite (som er datert 1. november 2021!) hevder han at det råder en oppfatning om at «ekte menn spiser kjøtt».

Compared to women, men eat more meat and are less open to becoming vegetarian.

Greater conformity to traditional gender roles predicted more frequent consumption of beef and chicken and lower openness to vegetarianism among men but offered no predictive value among women.

Rosenfeld mener at et redusert kjøttforbruk er en av de mest lovende strategiene for å forbedre miljømessig bærekraft. Men kun 5 prosent av amerikanere er vegetarianere. Derfor må menn bli som kvinner.

Dette kan oppnås ved å ta i bruk en psykososial tilnærming:

Understanding this gender gap more concretely can support efforts to reduce meat consumption through a psychosocial approach to behavior change.

Rosenfeld er sosialpsykolog og har spesialisert seg på moral og kosthold. Han har bidratt til over tredve ulike studier og publikasjoner, nesten alle omhandler vegetarianisme på en eller annen måte. Den britiske avisen The Sun har snakket med ham.

– Meat is seen as a traditionally masculine food, sier Daniel Rosenfeld.

– Men who eat vegetarian diets are in fact seen as less masculine.

Det største problemet er ifølge Rosenfeld all metangassen dyrene slipper ut når de «promper».

Storfekjøtt er verst, og mest dødelig for planeten. Siden oksekjøtt er den type kjøtt som anses mest mannlig, er dette et bevis på hvordan giftig maskulinitet dreper kloden.

Dessuten hevder han at det er usunt å spise kjøtt, noe som ikke gjenspeiles i nasjonale kostholdsråd, som anbefaler et balansert kosthold med noe kjøtt, noe fisk samt masse frukt og grønnsaker.

Det finnes ikke vitenskapelig belegg for å påstå at vegetariansk kosthold er sunnere enn et kosthold som inneholder kjøtt.

Rent vegansk kosthold innebærer dessuten en helserisiko i seg selv. Særlig mangelen på B12 kan gi hjerneskader hos barn og føre til lavere IQ. Hos voksne mennesker har man sett eksempler på at B12-mangel har fått hjernen til å krympe.

I den vestlige verden varierer andelen vegetarianere mellom 5-10 prosent. Svenskene ligger i den øvre delen av spekteret. Veganere utgjør kun et par prosent.

Med EUs klimaplan går vi en lys fremtid i møte, i endeløse ladekøer, i skyggen av millioner av vindmøller, på vei hjem til iskalde hus hvor strømmen er koblet ut og vedfyring er forbudt. Omringet av feminine «soy boys» og menn som «definerer seg» som kvinner, som alle trenger teknisk hjelp av en giftig macho-mann for å plugge inn laderen.

Les også: I dag starter EU jobben med klimaplanen «Fit for 55»

Og når vi endelig får strømmen tilbake noen timer kan vi ikke lenger steike oss en deilig biff.

Ikke at det har så mye å si, egentlig. For ingen hadde hatt råd til biff uansett, med unntak av oligarkene som disponerer alle pengene som tidligere ble disponert av familiene, men som nå er krevd inn i ulike klimaskatter og klimaavgifter. Building Back Better, som eliten kaller det. Bedre for hvem, egentlig?

Garantert ikke for oss vanlige dødelige.

Det er som om man ser «The Great Reset» utspille seg i slow motion.

«Velkommen til 2030. Jeg eier ingenting, og jeg er lykkelig.»

The future so bright, I gotta wear shades.

The Sun

The Great Reset: Demokratiets undergang?

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!