Omtrent én av seks voksne globalt har opplevd infertilitet minst én gang i livet.

Det sier Verdens helseorganisasjon (WHO) i en rapport mandag, og oppfordrer land til aktivt å samle inn mer konsistente data om årsak til dette.

Rapporten analyserte eksisterende studier utført fra 1990 til 2021 og viste at rundt 17,5 prosent av voksne over hele verden var berørt av manglende evne til å få barn, skriver nyhetsbyrået Reuters.

WHO uttalte at rapporten tar hensyn til flere ulike faktorer.

– Den store andelen mennesker som er berørt, viser behovet for å utvide tilgangen til fertilitetsbehandling og sikre at dette problemet ikke lenger blir satt på sidelinjen i helseforskning og politikk, sa FNs helsebyrås sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus.

WHO definerer infertilitet som en sykdom i det mannlige eller kvinnelige reproduksjonssystemet som defineres ved at det ikke oppnås graviditet etter 12 måneder eller mer med regelmessig ubeskyttet samleie.

Nytt fra konspirasjonsfronten

– Det var ingen tegn til økende forekomst av infertilitet mellom 1990 og 2021, ifølge James Kiarie, leder for Verdens helseorganisasjons enhet for prevensjon og fertilitetsbehandling.

– Basert på dataene vi har, kan vi ikke si at infertiliteten øker eller er konstant. Vi er fortsatt usikre på det, sa han og siterte at dataene så langt har vært blandede og inkonsekvente.

Rapporten fremhever behovet for at alle land samler inn og deler konsistente data om infertilitet, fordelt på alder og årsak, samt informasjon om de som trenger fertilitetsbehandling.

Rundt 17,8 prosent av voksne i høyinntektsland har opplevd infertilitet minst én gang, og rundt 16,5 prosent av voksne i lav- og mellominntektsland, ifølge rapporten.
Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.