Skremselsbilde av fabrikkpipe. Slike brukes ofte til å illustrere «skumle» CO2-utslipp, enda CO2 er en helt usynlig gass. Foto: AP Photo/Rick Bowmer

Klimaendringene utgjør en alvorlig risiko for folks psykiske helse og velvære, påstår Verdens helseorganisasjon (WHO). Her forveksles trolig klimaendringer med skremsler om klimaendringer.

NTB forteller at WHO nå oppfordrer derfor nasjoner til å inkludere støtte til psykisk helsehjelp i sine tiltak mot klimakrisen. Dette fremgår av et et nytt politisk program.

De angivelige funnene om at klimaendringene går utover folks psykiske helse, stemmer beleilig nok overens med den seneste rapporten fra FNs klimapanel (IPCC).

Der står det at raske forverringer i klimaendringene utgjør en økende trussel mot psykisk helse og psykososialt velvære. Det kan slå ut blant annet som følelsesmessig uro, angst, depresjon, sorg eller selvmordstanker.

– Konsekvensene av klimaendringene blir i økende grad en del av hverdagen vår, og det er svært lite psykisk helsehjelp tilgjengelig for mennesker og lokalsamfunn som håndterer klimarelaterte farer og langsiktig risiko, sier Dr. Maria Neira i WHO.

Så langt forekommer de påståtte, katastrofepregede  klimaendringene i all hovedsak kun i mediene og i diverse, dystre rapporter, og ikke i naturen selv. Kartet stemmer rett og slett ikke med terrenget.

Det er derfor grunn til å anta at det som måtte fremkalle eventuelle psykiske plager i denne forbindelse, er nettopp den massive skremselskampanjen som truer med at fryktelige hendelser en gang vil inntreffe.

Det er de daglige, stadig mer propagandapregede medieoppslagene om dette som gjør barn redde og voksne hysteriske.

Dersom WHO og de enkelte nasjoner ønsker å motvirke «følelsesmessig uro, angst, depresjon, sorg eller selvmordstanker» knyttet til klimaet, er derfor det mest nærliggende botemiddel å begrense denne skremselskampanjen. Eller aller helst avslutte den helt.

I stedet kan man fortelle befolkningen at så langt har faktisk ingen av de skråsikkert varslede, katastrofale  klimahendelsene inntruffet.

Isen på polene og på Grønland er ikke borte, isbjørnen  er ikke utdødd, havnivået har ikke steget og slukt både øystater og kystbyer, det er minimale temperaturendringer på kloden, og verken mer mindre av ekstreme værhendelser.

Det meste er som det alltid har vært, og det er ingen grunn til panikk.

Kent Andersen har oppsummert dette nokså greit her:

Alle feilslåtte klimaspådommer samlet på ett sted!

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.