Den fundamentalistiske islamske misjonsorganisasjonen Norsk Dawah, har det siste året jevnlig hatt stand på Karl Johan i Oslo og i andre norske byer for å overbevise forbipasserende om å konvertere til islam.

Nordmannen Yousuf Dawah, som har konvertert til islam, har lenge fungert som uformell frontfigur for organisasjonen, og har stått på stand og holdt foredrag for dem, skriver Vårt Land.

Han har nå trukket seg ut av organisasjonen, men går god for aktivistene som vil stå på stand for Norsk Dawah fremover.

Yousuf Dawah forfekter en puritansk og svært ekstrem versjon av islam og har blant annet følgende synspunkter:

  • Han kritiserer ofte muslimske ledere i etablerte moskeer for å motta statsstøtte, og anklager dem for å være hyklere og å «selge religionen» i en «Pepsi Light»-variant.
FRONTFIGUR: Konvertitten Yousuf Dawah fremstår som en frontfigur for Norsk Dawah.
  • Muslimer skal ikke feire jul og heller ikke ønske andre «god jul», mener han. I romjula gikk Dawah hardt ut mot Muslimsk Dialognettverk (MDN) og moskeen Islamic Cultural Center (ICC) for å ha ønsket god jul på Facebook.
  • Muslimer kan ikke gi ut godteri til barn som kommer på døra på halloween, fordi det er en keltisk satanisk feiring for å blidgjøre djevelen, ifølge Dawah.
  • Han har flere ganger gått ut mot det han kaller «såkalte muslimske jenter» med for liten hijab, sminke og trange klær som danser til «djevelens musikk».
  • Ikke-troende vil etter sin død tortureres i graven frem til dommedag, når de kommer til helvete, ifølge Dawah. Han mener også at muslimer som ikke utfører de fem daglige bønnene, vil regnes som ikke-muslimer når de dør.
  • Muslimer har ikke lov til å håndhilse på det motsatte kjønn, og kvinner kan ikke lede felles bønn, mener han.
  • LHBT «strider mot all form for menneskelig natur», mener han.
  • Han kritiserer muslimsk ungdom for å ta for lett på ordet «wollah» – å sverge ved Gud. Han lister opp det å snakke om jenter, sex utenfor ekteskap og å være på diskotek som «skitne sammenhenger» man ikke skal involvere Guds navn i.

Politikere, media og kirken har blitt et talerør for islam og klimaekstremisme

Yousuf Dawah er svært opptatt av å understreke at Norsk Dawah, i motsetning til Profetens Ummah, ikke støtter Den islamske staten (IS):

«Norsk Dawah har fra dag én tatt avstand fra IS sine barbariske handlinger i Syria», skriver han på Facebook.

Universitetslektor Amina Selimović ved teologisk fakultet på Universitetet i Oslo, mener Dawah benekter at hans versjon av islam er en tolkning, men i stedet den eneste rette utgaven av islam.

– Han bygger sine argumenter ved å velge ut vers fra Koranen, sitater fra hadither og biter av muslimsk historie og tradisjon som kan anvendes til å forsvare hans tolkninger, sier hun.

Selv om Dawah følger det Selimović kaller en hard linje, støttes flere av synspunktene hans av mange muslimer. Hvorvidt flertallet av norske moskeer er enige i tolkningene, varierer fra sak til sak, forklarer hun.

– Det at Guds navn ikke skal brukes på upassende vis og at kvinner ikke kan lede menn i bønn, er synspunkter de aller fleste muslimer vil dele, sier Selimović, og legger til:

– Et flertall vil også være enig i at kvinner bør bære hijab, selv om mange religiøse ledere vil peke på valgfrihet heller enn å fordømme slik Dawah gjør.

Dawah selv har flere ganger sagt at muslimer som har andre tolkninger enn ham, vil måtte stå til rette på dommens dag.

– Det som er uheldig ved frammaning av tortur og trussel om helvete, er frykt. Etter min mening har ikke frykt en plass i troen, sier Selimović.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp Mesteren og Margarita her.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Kjøp De helliges leir!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.