Den norske konvertitten Yousuf Dawah anklages for å presse unge folk til å bli muslimer. 

I løpet av denne måneden skal han ha hjulpet til med 17 konverteringer til islam, som han legger ut på sosiale medier som TikTok og Facebook, skriver NRK.

I én av videoene Yousuf Dawah har lagt ut på sosiale medier, vises det at en 16 år gammel gutt konverterer.

Yousuf Dawah er en kjent personlighet på flere sosiale plattformer. Dette er ikke hans egentlige navn, men han hevder at han får trusler om navnet hans kommer ut.

Misjonæren tilhører organisasjonen Dawah Norge og bruker mye tid på å reise rundt i Norge for å forkynne islam.

– Allah sier i Koranen at det ikke er tvang i religionen. På videoene mine spør jeg alltid folk om de har blitt tvunget til valget sitt. Det har de ikke, sier han.

Norge: Vanlig med vold mot de som forlater islam

Dawah viser til at han selv ble muslim i 2001, da han var 16 år gammel. Han er ikke enig i at dette er sårbare mennesker som presenteres for islam.

– De som mener at en 16-åring er for ung til å bli muslim eller er i en sårbar situasjon, skal vite at jeg selv var 16 år da jeg ble muslim, og jeg er muslim i dag, svarer han, og legger til:

– I Norge velger folk den religionen de selv ønsker.

I Norge er det lov å misjonere, og det er heller ingen aldersgrense for hvor gamle konvertitter må være.

Metoden Yousuf Dawah bruker, er å snakke med folk på telefon eller møte dem ansikt til ansikt for å hjelpe til med å lese trosbekjennelsen.

I kommentarfeltet på sosiale medier får Dawah stor støtte fra norske muslimer. Det setter han pris på – og han bryr seg dermed ikke om kritikken.

– Islam blir kun gyldig som en trosretning hvis du tror på det hundre prosent fra ditt hjerte, avslutter Dawah.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.