Skjermdump: UDI

Utlendingsdirektoratet (UDI) fremmer hijab i sine stillingsannonser, men i det minste er etaten i samsvar med Norges største muslimske dawah-organisasjon, Islam Net. Ifølge salafistene sier Allah til profeten:

– Å Profet! Si til dine hustruer og døtre og til de troendes kvinner at de skal trekke ned deres sjal over seg. Slik vil de bli gjenkjent og ikke bli forulempet. Allah er tilgivende og barmhjertig.

Og Allah vet best!

Skjønner norsk presse og hijab-elskere hva som foregår i Iran? spurte Rainer Prang på Document denne uken. Det samme kan vi spørre UDI om, som i sine stillingsannonser promoterer en kvinne med hijab.

UDI har for tiden fire stillinger ledig. Alle er prydet med et illustrasjonsbilde av en kvinne i stram hijab hvor ikke et hårstrå synes. Denne damen hadde ikke fått problemer med moralpolitiet i Iran, men det fikk unge, vakre og livsglade Mahsa Amini da hun ble arrestert og drept for ikke å dekke til håret. En kan virkelig forundre seg over hva slags tankegang som rår blant de ansatte i UDI – eller blant «kvinnefronterne», pressen, politikere og myndighetene som Prang skriver så godt om.

Den andre kvinnen i UDIs stillingsannonse er av ikke-nordisk utseende. Hva skjedde med at statlige jobber skal speile befolkningen?

Prang spør om det er frihetselskende og rått å kle seg opp med hijab, niqab etc.:

– Eller er det reelt sett tvang når kvinner dekker til håret sitt fordi menn ikke skal la seg friste av håret?

Prangs kommentar fikk meg til å sjekke hva Islam Net mener om bruken av hijab. Mitt mål er å lære alt om organisasjonen som en gang var under overvåking av PST, og jeg tror ikke på at de har vokst og blitt mindre radikale med årene. Organisasjonen som Abid Raja en gang mente bringer Norge inn i en farlig retning og er ytterliggående og radikaliserer unge sinn. – De ønsker å ta eierskap på hvordan muslimer skal tenke og handle, sa han for 12 år siden. – Men de rekrutterer også etniske nordmenn til omstridt islam, var overskriften til VG den gangen.

Det var i 2010, og det er merkelig stille blant pressen og politikere i dag, da Islam Net har muligheten til å radikalisere enda flere på dawah-senteret i Groruddalen, som er støttet av radikale hatpredikanter.

Hva er kriteriene for en islamsk hijab ifølge Islam Net?

Hva innebærer egentlig en islamsk hijab? spør et medlem på islamqa.no, Islam Nets informasjonsside om islam. Er det noen forskjell på om en bruker hodeslør med stramme klær i motsetning til det å bruke en løs jilbab? Og er det bedre å bruke ufullstendig hijab enn ikke å tildekke sitt hår i det hele tatt? Og hvis man lar sin datter eller søster forlate hjemmet uten fullstendig hijab, blir man da syndig hvis man ikke råder dem?

Islams Nets svar er at Koranen og sunnahen har noen krav for hijab som en muslimsk kvinne blir bedt om å forholde seg til når hun er foran ikke-mahram menn. Så lenge hun overholder disse kravene, vil det anses som en fullkommen islamsk hijab. En del av disse kravene er som følger:

Den skal dekke hele kroppen. Ifølge majoriteten av lærde fra de fire lovskolene er det ikke obligatorisk å tildekke ansiktet, men det er noe som er anbefalt.

Den skal være tykk, og ikke gjennomsiktig.

Den skal være løs, og ikke stram.

Den skal ikke være pyntet med glitter e.l.

Den skal ikke være parfymert.

Den skal ikke være noe som skiller seg så mye ut at den tiltrekker unødig oppmerksomhet.

Den skal ikke ligne mannens påkledning eller en påkledning som kjennetegner umoral eller noe klanderverdig.

Akkurat hva vi trenger i verdens nest mest likestilte land. I hvert fall ifølge en artikkel i Aftenposten fra 2018:

– Norge kommer på andreplass på en ny global rangering av likestilling. Bare islendingene er mer likestilte enn oss.

Og Islam Net, som får lov til å radikalisere unge sinn i dette likestilte landet, er tydeligvis klare på at ansiktet også bør være tildekket. I flere bilder på nettsidene de administrerer, ser vi kvinner avbildet i niqab.

Skjermdump: Islam Net: IslamQA – Spørsmål og svar

Videre skriver Islam Net at Allah formaner at profeten sier til de troende kvinner at de skal holde øynene for seg selv og vokte over sin kyskhet. De kan ikke fremvise sin pryd, bortsett fra det av det som er synlig, og de skal legge sine hodeslør over sine bryst:

De kan kun vise frem sin pryd for sine ektemenn, sine fedre, sine svigerfedre, sine sønner, sine ektemenns sønner, sine brødre, sine brødres sønner, sine søstres sønner, sine kvinner, hva som er under deres høyre hånd, mannlige tjenere uten kjønnsdrift, eller barn som ikke forstår seg på kvinners private aspekter. De må ikke trampe med føttene slik at man får nyss om den pryd som de holder skjult. Omvend dere alle til Allah å dere troende, slik at dere kan bli suksessfulle. [Koranen 24:31]

De avslutter med at det er forskjell på en kvinne som tildekker sitt hår uten fullkommen hijab og en kvinne som ikke har på seg hijab i det hele tatt. Selv om man er syndig med en halv hijab, så er en halv hijab fortsatt bedre enn ingen hijab. De har et håp om at denne halve hijaben in sha Allah vil bli en fullkommen hijab i fremtiden. Slike søstre trenger bare noen til å påminne dem med visdom og kjærlighet, og gi dem innsikt i hva en islamsk hijab faktisk innebærer, så vil de in sha Allah gjøre sin hijab fullkommen. Og Allah vet best.

Som Abid Raja er jeg dypt bekymret over Islam Nets fremtog i Norge. Og like bekymringsfullt er det at Utlendingsdirektoratet og mange andre i Norge fremmer et undertrykkende plagg som hijab, og de gjør ingenting for å stoppe fremveksten av en ytterliggående organisasjon som radikaliserer unge sinn.

Den siste oppdaterte promo-videoen for dawah-senteret burde skremme vettet av oss alle som er glad i vårt vakre land bygd på den kristne tro, våre tradisjoner og vår kulturarv. Fahad Qureshi overtaler givere til å bli en del av oppstarten på Norges første Iman aktivitetssenter. Og han understrekter at dette er bare begynnelsen:

– Ville du ikke likt å ha det første Iman aktivitetssenter i ditt navn når du møter Allah? Alle bønnene, lærdommen, khutbah, dawah, og så mye mer på din skala av gode gjerninger! Og hva med belønningen av å bygge ikke bare ett, men flere slike islamske sentre og moskeer i Norge? I sha allahu ta’ala er jeg helt sikker på at dette bare er begynnelsen, og vi vil gjøre utrolige fremskritt i Norge for å etablere Allahs deen.

Og titusenvis av ikke-muslimer får budskapet fra islam:

– Bønnene blir etablert fem ganger om dagen, 365 dager i året. Hundrevis eller tusenvis av barn vil lære islam og Koranen i generasjoner som kommer. Titusenvis av ikke-muslimer får budskapet om islam. Og så mange av dem omfavner denne vakre troen. Og listen fortsetter og fortsetter. Og dine gode gjerninger i sha allah vil fortsette å hope seg opp hele veien til dommens dag.

For Allah vet tydeligvis best.

 

Skjermdump: Islam Net/SaveIman.com

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.