De siktede for gruppevoldtekten i Vesterålen søndag «har tilhørighet i Nordland», ifølge politiet. Document kan nå avsløre at de har sterk tilhørighet et helt annet sted: Afghanistan.

Document har sikker informasjon om at samtlige fire som er siktet for gruppevoldtekten, har afghansk bakgrunn.

Fornærmede i saken er en norsk kvinne i 20-årene med et mindreårig barn.

«Tilhørighet i Nordland»

Også de siktede er i 20-årene, tre av dem er 24 år, den siste er 23.

Voldtekten skal ha funnet sted i eller nær et busskur på Kleiva i Sortland kommune natt til søndag.

De siktede «har tilhørighet i Nordland», har Nordland politidistrikt tidligere opplyst.

Tilhørigheten kan diskuteres. Document kjenner ikke de fire siktedes statsborgerskap, som politistasjonssjef Bjørn Følstad Larsen onsdag nektet å oppgi, men vår informasjon tilsier at samtlige har bakgrunn fra Afghanistan.

Opplysningene støttes av det fengslingskjennelsene oppgir om de fires identitet, navnene stemmer godt overens med våre kilders opplysninger om opphavsland.

Tausheten ligger som et vått ullteppe over voldtekten i Vesterålen

Ingen erkjenner straffskyld

De fire mennene ble torsdag fengslet med brev- og besøksforbud, tre av dem for fire uker, den fjerde for to uker. Alle fire må tåle en uke i full isolasjon. Ingen erkjente straffskyld, og samtlige begjærte seg løslatt, opplyste politiadvokat Rita Hermansen Dahl i Nordland politidistrikt torsdag ettermiddag.

Salten og Lofoten tingrett har forbudt offentlig gjengivelse av fengslingskjennelsene, så nær som én av slutningene.

De fire er siktet for grov voldtekt eller medvirkning til dette. Politiet vurderer voldtekten som grov fordi man mener at den er begått av flere i fellesskap, eller det som på folkelig norsk kalles gruppevoldtekt. Slik voldtekt rammes av straffelovens § 293, som setter en strafferamme på 21 års fengsel.

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.