Azov-militsen har lagt ut en video hvor en stemme forteller og viser hvordan de dypper kulene i svinefett for å bruke dem mot tsjetsjenere som Putin har sendt. Facebook sliter med å forklare hvorfor de lar videoen ligge ute. Den strider egentlig mot retningslinjene om hatefull tale, men siden Azov-militsen nå kjemper for Ukraina, lar de den ligge.

Det er de som påstår at Azov-militsen har nazistiske røtter.

The Azov fighters are linked to a neo-Nazi volunteer militia that became part of the Ukrainian National Guard in 2014 after Russia seized Crimea and moved into the Donbas region. In the clip, they smear the bullets with pig fat, which would be considered unclean to the Chechen fighters Vladimir Putin’s henchman and Chechen strongman Ramzan Kadyrov is sending in to help try to conquer Ukraine.

Nasjonalgarden har sendt ut en tweet i tilknytning til videoen. Denne koblingen vil over tid slite på Ukrainas sak.

Det spiller rett i hendene på Putin når han hevder at han er ute etter av å av-nazifisere Ukraina.

Selv benytter han seg av Ramzan Kadyrovs drapsmenn.

In a fight between Kadyrov’s Islamist death squads and the Azov fighters, who raped and tortured ethnic Russians during the 2014 Russian invasion of the Donbas region, it may be difficult to find heroes. So reviled were the Azov fighters that until the current war, Facebook in 2019 banned any posts praising them, though it lifted the ban now that they are fighting to save their country.

«For the time being, we are making a narrow exception for praise of the Azov Regiment strictly in the context of defending Ukraine, or in their role as part of the Ukraine National Guard,» a spokesperson from Facebook’s parent company, Meta, told Business Insider. «But we are continuing to ban all hate speech, hate symbolism, praise of violence, generic praise, support, or representation of the Azov Regiment, and any other content that violates our community standards.»

Kadyrov som har mistet mange soldater og en general i Ukraina, sier i en tweet søndag at det er på tide å gå over til andre metoder som han vet gir resultater.

Ukraine’s ‘Azov’ fighters seen greasing bullets in pig fat for Chechen Muslim invaders

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.