Nesodden Sp ville arrangere et seminar på nett om kjønn. Et lokallag trakk seg i protest da Nesodden Sp inviterte folk som mente det bare finnes to kjønn.

Blant de inviterte var den profilerte, lesbiske feministen Tonje Gjevjon, som lenge har vært kritisk til transaktivismen. Hun står for noe så uhyrlig som biologiske fakta, som at det faktisk finnes kun to ulike biologiske kjønn.

Feminister krever: Ingen indoktrinering fra trans­aktivister i skolen

Dermed havner hun umiddelbart inn i kategorien TERF, altså transekskluderende radikale feminister. Der er hun i godt selskap med mange andre sterke kvinner som ikke lar seg presse til å fornekte sannheten.

Senterungdommen i Oslo reagerte på de inviterte.

– Jeg så at det var en veldig politisk agenda med å fremme to-kjønnsmodellen, sier fylkesleder Dorthea Enger.

Men det er ikke «to-kjønnsmodellen» som fremmes. Virkeligheten og fakta trenger ikke å bli fremmet. Det er disse utallige kjønnsidentitetene som må fremmes, ved hjelp av aktivisme og hjernevask.

Jenny Klinge er stortingsrepresentant for Sp, og har vært en tydelig stemme i debatten rundt kjønnsideologi. Hun står fast på at det kun finnes to kjønn.

Senterpartiets lokallag i Oslo Vestre trakk seg fra webinaret.

– Vi trakk oss fordi vi syntes ikke dette var noe for oss å delta på. Etter en nærmere gjennomgang, bestemte vi oss for ikke å delta og stå som medarrangør for møtet. Vi mener det var kontraproduktivt for oss, sier lokallagsleder Rune Svendsen.

Han mener at noen av innlederne «ikke sto for det vi står for i partiprogrammet om mangfold».

Senterpartiet har altså ungdomsledere og lokalledere som ikke vil involvere seg med folk som tror på fakta.

Tonje Gjevjon er medlem av Sp Nesodden, og hadde tatt initiativet til arrangementet, ifølge Paul Simmons, leder av Nesodden Sp.

– Det var et tema hun brenner veldig for, og vi ble enig om at hun kunne ta den saken. Det betyr ikke at vi i Nesodden Sp stiller oss bak alt som ble sagt. Det er delte meninger om dette også på Nesodden, sier Simmons.

Selv sier Gjevjon til Aftenposten at hun var motivert av et ønske om å få frem litt andre perspektiver i debatten.

Stortingsrepresentant Jenny Klinge innledet webinaret. Hun har vært i heftige debatter etter at hun kritiserte et forslag fra et utvalg om å gjøre barnelovens terminologi kjønnsnøytral.

– I denne debatten blir man beskyldt for å kaste transpersoner under bussen hvis man sier at det bare er kvinner som kan føde unger, uttalte hun.

Transaktivister er blitt de nye tyrannene.

Fra 2016 er det lov å bytte juridisk kjønn uten medisinsk behandling. Pride-flaggene erstatter de norske eller samiske flaggene ved rådhus over hele landet. USA arrangerte Pride-festival i Kabul, og lot regnbueflagget vaie ved ambassaden,kort tid før de trakk seg ut på en katastrofal måte og overlot makten til Taliban.

Klinge har ikke tatt stilling til forslaget om å innføre et tredje kjønn.

– Men vi har bare sagt at vi skal utrede det, ikke nødvendigvis innføre det, påpeker hun.

Kom igjen, Klinge. Ta stilling! Vi skjønner alle hva du egentlig mener i denne saken. Si det høyt!

Selvsagt skaper slik tvil som Klinge utviser reaksjoner hos aktivistene i Fri – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, som står bak Pride og «Rosa kompetanse».

«Transkvinner har eksistert og brukt damegarderober og dametoaletter lenge før loven om endring av juridisk kjønn kom i 2016, da loven ikke påvirket retten til å bruke fasiliteter knyttet opp mot ens kjønnsidentitet. Dette går for eksempel på lov om vern mot diskriminering fremfor lov om endring av juridisk kjønn. Tidligere måtte man kastreres for å endre juridisk kjønn, og vi er glade for at denne uverdige praksisen ikke lenger er gjeldende», skriver leder i Fri, Inge Alexander Gjesvang.

Emma Ellingsen er en gutt som forandret kjønnsidentitet og nå definerer seg som jente. Ellingsen bruker begrepet Født i feil kropp. og ble tidlig engasjert av mediene for blogging og TV-innspilling.

Prisen som årets influenser i 2019 ble innkassert. Ellingsen har fått modelloppdrag, og vært programleder på TV2.

Transer blir ikke undertrykt, de blir fremhevet. Selvsagt lider de, av sin egen forvirring, og selvmordstankene florerer. Men disse blir ikke forbedret av operasjoner, det stikker dypere.

Emma behersker rollen, men hvem som helst kunne gjort den samme jobben. Men TV2 valgte Emma.

Nå er Emma i gang med en ny serie, som handler om mangfold og slikt. Undertrykt?

Ellingsen er ikke personen som angripes her. Men her ser vi regelen som gjelder for alle mennesker: Dyktige folk klarer seg. Og det hjelper å være «annerledes».

Same, same, but different.

Nesodden Sp ville arrangere seminar om kjønn. Da ble det bråk 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.