Fagforeningen til det britiske grensepolitiet truer med å gå til streik i protest mot den britiske regjeringens planer om å tvinge migrantbåter tilbake til Frankrike. Planene karakteriseres som moralsk forkastelige og et mulig brudd på internasjonal lov, og fagforeningen går nå rettens vei for å få stoppet planene.

Grensepolitiet (Border Force) er organisert i Public and Commercial Services Union (PCS). Ledelsen i organisasjonen har nå slått seg sammen med den migrantvennlige organisasjonen Care4Calais i et rettslig søksmål mot regjeringens planer.

The PCS, whose members include around 80 per cent of the Border Force officials who would be tasked with implementing the ‘pushbacks’, and the charity Care4Calais have filed an application for judicial review on the pushback policy.

They intend to challenge the lawfulness of redirecting boats out of UK waters and back to France.

The union said the policy ‘contravenes international law and is morally reprehensible’, and could expose Border Force officials to risk of prosecution.

PCS som organiserer rundt 80 prosent av grensepolitiets styrker, som vil bli beordret til å implementere “pushbacks”, og NGOen Care4Calais har innlevert en søknad om rettslig gjennomgang av pushback-politikken.

De har til hensikt å utfordre loven om omdirigering av båter ut av britisk farvann og tilbake til Frankrike. Fagforeningen sier politikken “er i strid med folkeretten og moralsk forkastelig”, og at den kan utsette grensestyrkenes tjenestemenn for rettsforfølgelse. (Daily Mail)

Mer enn 36000 migranter har krysset kanalen og søkt opphold i Storbritannia de siste to årene.

Border Force officials threaten to go on STRIKE over Priti Patel’s new Channel migrant policy saying plans for ‘pushback’ of small boats to France are illegal and could put lives at risk – after record 28,000 people crossed to Britain in 2021

 

Les også:

UK: Tredobling av antall migranter – britene gir opp håpet om avtale med Frankrike

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.