Jan W. Schäfer. Stillbilde: Bild / YouTube.

Redaktøren i Tysklands største avis retter en stor takk til Polen for landets standhaftige forsvar av landets grense mot Hviterussland under migrantkrisen der.

Polen fortjener anerkjennelse, ikke kritikk og forakt, skriver Bilds sjefredaktør Jan W. Schäfer, som av en eller annen grunn omtaler migrantene i Hviterussland som «flyktninger».

Dette er et av de siste lærestykkene for statsminister Angela Merkel: Polen tetter igjen sin flere hundre kilometer lange grense!

Det som ifølge Merkel angivelig ikke var mulig hos oss i 2015, har naboene våre lyktes med på kort tid.

Med det står Polen på en imponerende måte opp mot et skittent spill med flyktninger, og viser despotene i Minsk og Moskva det røde kortet.

Det gjør de rett i!

EU-landene må ikke la seg utpresse av Putin eller Lukasjenko. De må også forhindre at flyktninger reiser ukontrollert inn.

Polen gjør akkurat det.

Regjeringen i Warszawa viser også at den har trukket lærdom av flyktningkrisen i 2015. Og med det hjelper landet hele EU – også Tyskland.

Den polske regjeringen fortjener derfor anerkjennelse for sin kurs. Ikke forakt og kritikk.

Takk, Polen!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.