Palestinske militante på Gaza-stripen. Foto: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa.

Det venstrevridde Human Rights Watch har omsider nyansert sin ellers svært så ensidige Israel-kritikk. Nå peker de på grove krigsforbrytelser fra palestinere under de nylige krigshandlingene. På tide, vil mange mene.

Menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW) har som slike organisasjoner flest i stor grad blitt kuppet av venstresiden. Dette er noe HRW eksempelvis deler med Amnesty International.

Slike organisasjoner benyttes dermed i all hovedsak til å til hamre løs på alt og alle venstresiden oppfatter som «onde». Her har Israel i mange år spilt rollen som den store skyteskiven, den man alltid kan anklage for det meste.

HRW skal blant annet ha prestert å beskylde Israel for å være «en apartheidstat». Det er påstand så absurd at den vanligvis bare fremmes på den mest ekstreme venstresiden. Dette ble omtalt av Document.

Men selv i slike organisasjoner finnes det en viss forståelse for at det må opprettholdes et snev av objektivitet, for at ikke siste rest av troverdighet skal forsvinne. Man spiller et  skuespill der ens egen rolle er å fremstå som «nøytral». Dette er kjent også fra virksomheten til det såkalte og stadig mer omstridte Faktisk.no i Norge, omtalt en rekke ganger i Document.

For å bevare fasaden, hender det derfor at slike organisasjoner glimter til med kritikk også av «de gode».

De gangen det forekommer, bør man følge ekstra godt med. For da er det temmelig garantert snakk om så grove forhold at organisasjonen rett og slett ikke kan la være å ta det opp.

Derfor blir det interessant når HRW retter søkelys på overgrep og forbrytelser foretatt hos venstresidens kjæledegge nr. 1., nemlig de vanligvis helt plettfrie palestinerne. Har de virkelig gjort noe galt?

I en artikkel i VG berettes det at HRW retter en anklager nettopp mot palestinske grupper på Gaza. VG skriver:

Militante grupper på Gazastripen begikk krigsforbrytelser da de i mai avfyrte raketter og granater mot israelske byer, konkluderer Human Rights Watch.

Avisen fortsetter:

Menneskerettighetsorganisasjonen har analysert angrepene som kom fra Gaza under den elleve dager lange krigen i mai, som kostet tolv sivile og en soldat livet i Israel.

VG forteller at rundt 4000 raketter ble avfyrt mot Israel.

– I henhold til internasjonal humanitær lov, eller krigens lover, kan de krigførende partene bare angripe militære mål, slår Human Rights Watch (HRW) fast.

– Å avfyre slike raketter mot sivile områder, er en krigsforbrytelse, konkluderer de.

HRW ønsker derfor at Den internasjonale straffedomstolen (ICC) gransker palestinske rakettangrep mot Israel.

VG skynder seg å tilføye at HRW (selvsagt) allerede har anklaget Israel for «en rekke forbrytelser», i forbindelse med at Israel forsøkte å hindre at eget land ble lagt i grus av palestinske terror-raketter.

Alt Israel foretar seg utover å sitte musestille og la sin befolkning drepes, er per definisjon en «forbrytelse» både for HRW, VG og den øvrige venstresiden.

Men kritikken mot de ellers så lovpriste palestinerne kommer nå fra flere hold, til og med deres «aller nærmeste venner» i FN-systemet. Da forstår man at det må være snakk om svært graverende saker:

VG beretter at også FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) har anklaget militante grupper på Gazastripen.

UNRWA hevder at terroristgruppene har gravd tunneler under UNRWA-drevne skoler. Taktikken med å skjule egne styrker bak sivile, skal ifølge UNWRA ha både elever og ansatte utsatt for risiko.

Anklagen kom etter at Israels FN-ambassadør Gilad Erdan krevde stans i finansieringen av UNRWA etter en reportasje i israelsk TV der det ble hevdet at Hamas hadde nektet FN-inspektører adgang til en slik tunnel som lå nær en skole, avslutter VG.

Det blir interessant å se når man får neste eksempel på at venstresiden velger å kritisere sine «best friends» for noe. Men slikt kommer neppe som perler på en snor fremover.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.