Så lenge det er tegn til liv er det håp. To politiske begivenheter gir håp, den ene i Sverige, det andre i Spania. Nyamko Sabunis kryssing av den røde linjen fra sosialistisk til borgerlig side, er historisk. Hun prøver å bremse, men politisk tyngdekraft vil gjøre jobben. Sverigedemokratene er inne i varmen.

I Spania finner konservative Partido Popolar sammen med partet lenger til høyre, Vox, og danner flertall i regionforsamlingen for Madrid. Skremselspropagandaen fungerte ikke.

Det er den samme skremselspropagandaen skandinaviske medier benytter seg av for å holde folk i age. De må ikke tenke selv. Hvis Listhaug skal klare å dra FrP opp av grøfta må hun forstå medienes spill og bruk av FrP-kortet. FrP trenger et parti til høyre for seg, slik Nye Borgerlige er blitt i Danmark. De er større enn Dansk Folkeparti.

Det spanske sosialistpartiet sitter med regjeringsmakten, men tapte 13 mandater i Madrid. Et knusende nederlag.  Vi ser ennå ikke tegn til jordskjelv i det norske valget til høsten. Vi er på etterskudd.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.