-Dette er ikke Amerika, utbrøt Laura Ingraham under intervjuet med paret fra Alaska som ble raidet av syv FBI-agenter som stormet huset deres med dragen våpen sist onsdag. Akkurat som på gangsterfilmer slo de hull på døren.

Paret ble påført håndjerne og forhørt i to timer. Hva var ærendet? De var på jakt etter Nancy Pelosis laptop. Det gikk rykter om at den hadde forsvunnet da inntrengere tok seg inn på hennes kontor 6. januar. Nå vet vi at det stemte. Selv har Pelosi sagt at det var en maskin hun kun brukte til presentasjoner. Særlig.

FBI-agentene viste frem et bilde av en kvinne de var på jakt etter. Var dette identisk med fruen i huset? Det var ikke det. Langtifra. Det kunne man se av bilder av henne angjeldende dag.Helt andre klær. Likhet var også dårlig.

Dette var samme dag syv andre FBI-agenter slo til mot Rudy Giuliani og tok med seg hans elektroniske utstyr. Et klart brudd på den ukrenkelige konfidensialiteten mellom klient – Trump – og hans advokat  – Giuliani.

Giuliani forteller at FBI også brøt seg inn i hans cloudserver og stjal dokumenter under riksrettssaken.

FBI er ute av kontroll. Det ser heller ikke ut til at de bryr seg om kritikk.

Hvis rettssikkerheten svekkes i USA – og det er den blitt, uten tvil – vil det også ha konsekvenser for oss.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.