Spesialetterforsker Bob Mueller vil avslutte sin etterforskning av om Donald Trump er skyldig i obstruction of justice innen 1. september, opplyser Rudy Giuliani, som er frontfigur for Trumps juridiske team.

Det fremkom i samtaler Trumps team hadde med Muellers for et par uker siden da spørsmålet var om presidenten skulle stille til intervju.

Begrunnelsen for datoen 1. september var at konklusjonen på etterforskningen ikke må komme for tett på kongressvalget 18 november.

Men Muellers team ville ikke kommentere Giulianis uttalelse. Ifølge New York Times gjelder Giulianis uttalelse bare spørsmålet om Trump har drevet «obstruction of justice», dvs om han har gjort noe for å påvirke utfallet av en pågående etterforskning.

Det det refereres til er om Trump ba FBI-sjef James Comey om å nedlegge etterforskningen av Michael Flynn, eller om det var ment på en annen måte.

Her står ord mot ord for samtalen foregikk under fire øyne.

Giuliani mener at Comey er grundig diskreditert siden han er tatt i selvmotsigelser flre ganger.

New York Times trøster seg med at Muellers mandat er bredt og en kontraetterretningsetterforskning. Den foregår i hemmelighet og kan pågå i mange år. Det er neppe tvil om at New York Times ønsker at den skal gjøre det.

Handing in a report to the Justice Department on his findings in the obstruction case would not signal the end of Mr. Mueller’s work. The obstruction examination is one piece of Mr. Mueller’s broader inquiry, a counterintelligence investigation into Russia’s campaign to interfere in the 2016 presidential election. Counterintelligence investigations are used to gather information quietly about the activities of foreign powers and their agents — sometimes for years — and can result in criminal charges.

 

Mueller Plans to Wrap Up Obstruction Inquiry Into Trump by Sept. 1, Giuliani Says

 
 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.