Rudy Giulianis hjem er ransaket av føderalt politi som har fjernet elektronisk utstyr. FBI har den senere tid trappet opp kampanjen mot Trumps tilhengere og støttespillere. Flere som kun har deltatt i fredelige demonstrasjoner sitter i isolat og risikerer flere år i fengsel. Ransakingen kan være begynnelsen på full konfrontasjon med Trump og hans velgere.

For Trumps tilhengere oppfattes dette som politisk forfølgelse.

Nyhetsbyrået AP, avisa The New York Times og CNN siterer onsdag ikke navngitte personer med kjennskap til saken.

NTB viser til at saken kan dreie seg om Giulianis «forretninger i Ukraina».  Det er ikke Giulianis, men Biden-familiens forretninger i Ukraina Guliani har vært på sporet av. Ukraina spilte en viktig rolle i «framingen» av Trump før valget i 2016. Særlig en kvinne som het Chalupa koblet ambassaden i Washington og det Demokratiske partiet for å spre dritt om Trump og hans medarbeidere til mediene. Mye av dette var plantet informasjon som den svarte boka til Paul Manafort.

Giuliani er ikke siktet i saken og har nektet for å ha gjort noe galt.

Ransakingen er ifølge CNN en opptrapping av justisdepartementets etterforskning, som har pågått i flere måneder.

Ifølge én av The New York Times’ kilder er Giulianis elektroniske verktøy beslaglagt.

Ransakingen er dårlig nytt for Trump og hans planer. Hvis FBI kan ta hans hjem, kan de også ta Trumps. Skattevesenet vil gjerne ta ham for økonomisk kriminalitet og den som leter finner, eller som grunnleggeren av bolsjevikenes hemmelige politi Tsjekaen, Felix Dsjernisinsky, sa: -Vis meg mannen og jeg skal finne forbrytelsen.

Det er der USA er kommet.

Hva det kan utløse av åpne konflikter er umulig å si. Men Biden leker med ilden.

Også New York Times innrømmer at det er en dramatisk utvikling:

Executing a search warrant is an extraordinary move for prosecutors to take against a lawyer, let alone a lawyer for a former president. It is a major turning point in the long-running investigation into Mr. Giuliani, who as mayor steered New York through the Sept. 11 attacks and earlier in his career led the same U.S. attorney’s office in Manhattan that is now investigating him.

Det virkelige målet for operasjonen er Trump:

Mr. Giuliani’s lawyer, Robert J. Costello, called the searches unnecessary because his client had offered to answer questions from prosecutors, except those regarding his privileged communications with the former president.

Bøllete opptreden

Giulianis advokat legger ikke skjul på at FBI oppfører seg som bøller. Giuliani er ikke noen hvem som helst. Han har vært visejustisminister, borgermester av New York under 9/11, og

“What they did today was legal thuggery,” Mr. Costello said. “Why would you do this to anyone, let alone someone who was the associate attorney general, United States attorney, the mayor of New York City and the personal lawyer to the 45th president of the United States.”

Ukraina

New York Times skriver at statsadvokatembetet i New York forsøker å finne ut om Giuliani forsøkte å påvirke Trump i 2019 på vegne av ukrainske klienter. Det er en tøvete anklage. Giuliani har gravd opp mye materiale om Hunter Biden og Burisma. Joe Bidens sønn fikk 80.000 dollar i måneden for å sitte i styret til et gasselskap som var under korrupsjonsetterforskning.

Trump var på sporet av Bidens og Ukraina. Nå forsøker Biden å sette en stopper for videre graving. Mange i Washington kjenner sannheten. Den kom frem under den første riksrettssaken. Demokratenes vitner sto frem på rekke og rad med anklager, men deres vitnemål ble plukket fra hverandre av dyktige Republikanere som Jim Jordan.

Justisminister Merrick Garland virker å være villig til å gjøre hva som helst for å tilfredsstille Det hvite hus.

 

 

Federal Investigators Search Rudy Giuliani’s Apartment and Office


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.