Trump og hans team er i støtet overfor spesialetterforsker Bob Muller. Nå sier han fronttalsmann Rudy Giuliani at versjonen om at Trump ba FBI-sjef James Comey om å legge bort Flynn-etterforskningen, ikke stemmer. Trump ba aldri om noe slikt.

If President Trump sits for an interview with special counsel Robert Mueller, he will testify he never told former FBI Director James Comey to ease up on former National Security Adviser Michael Flynn, lawyer Rudy Giuliani said Sunday.

En av de sterkeste ankepunktene mot Trump har vært Comeys påstand om at presidenten spurte om han ikke kunne «go easy on Flynn» da de to hadde en samtale på tomannshånd.

Mediene har kjøpt denne versjonen fordi Comey lekket memoer til pressen etter at han ble sparket. Det gjorde han via en professoer-venn. Comey sa ikke at Trump beordret ham, det var mer en henstilling, eller et ønske.

Men heller ikke dette stemmer, sa Giuliani til Jake Tapper på CNN søndag.

“There was no conversation about Michael Flynn. The President didn’t find out that Comey believed there was until about, I think, it was February when it supposedly took place. Memo came out in May, and in between, Comey testified under oath, in no way had he been obstructed at any time,” Mr. Giuliani told CNN’s State of the Union. “Then all of the sudden in May he says he felt obstructed. He felt pressured by that comment, ‘You should go easy on Flynn,’ so we maintain the president didn’t say that.”

Dette er et meget vesentlig punkt i striden mellom Mueller og Trumps team. Mueller ønsker å intervjue Trump, men det skjer bare på de vilkår Giuliani og hans team aksepterer.

Siden Comey har sagt at Trump sa han skulle ligge unna Flynn, er dette nok for å tiltale presidenten for mened.

“They can say it’s perjury if they elect to believe Comey instead of Trump,” Giuliani said.

Rettslige eksperter har hele tiden hevdet at det er livsfarlig for Trump.å la seg intervjue av Mueller. Terskelen for mened er svært lav.

Det kan virke som om Giuliani og hans team har initiativet. Det kommer stadig avsløringer som indikerer at Muellers er fortsettelsen av forsøket på å ødelegge Trumps kandidatur med falske påstander.

Trump never told Comey to ‘go easy’ on Michael Flynn, Giuliani says: ‘There was no conversation’