Navnene på tjenestemenn som ba om av-anonymisering av Michael Flynn i hans samtale med bl.a. den russiske ambassadøren, ble kjent onsdag og øverst finner vi  Joe Biden, FBI-sjef James Comey, Obamas stabsjef Denis MacDonough, CIA-sjef John Brennan, Director of National Intelligence, James Clapper og FN-ambassadør Samantha Power.

Det er bare en dag siden Biden satt på TV og benektet at han hadde noe med Flynn-saken å gjøre. Igjen roter han seg inn i en situasjon.

The document comes just a day after Biden told ABC News’ “Good Morning America” that he knew “nothing about those moves to investigate Michael Flynn,” and called the topic a “diversion” from the coronavirus pandemic.

Så korrigerte han seg selv og føyde til at han var klar over at Flynn lå dårlig an i Det hvite hus.

Biden was pressed again, and clarified: “I thought you asked me whether or not I had anything to do with him being prosecuted. I’m sorry. … I was aware that there was—that they asked for an investigation, but that’s all I know about it, and I don’t think anything else.”

Nå viser det seg at han var aktiv pådriver. Det endrer bildet vesentlig.

Det er det andre store temaet hvor fakta motsier Bidens versjon. Indirekte blir han berørt av informasjon som John Solomon har gravd frem om Kiev-ambassadør Maria Jovanovitsj. Da hun vitnet for Kongressen sa hun at Burisa var noe som hun såvidt ble informert om før tiltredelsen. Dokumenter Solomon har fått frigitt viser noe helt annet. Jovanovitsj var dypt involvert med Burisma og forsøkene på å beskytte selskapet mot etterforskning.

Jovanovitsj forklarte seg under ed. Hvis det var likhet for loven skulle hun vært tiltalt for mened.

 

List of officials who sought to ‘unmask’ Flynn released: Biden, Comey, Obama chief of staff among them

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂