Raidet mot Rudy Giulianis hjem og kontor dagen før Biden skal holde sin forsinkede state of the union-tale er neppe tilfeldig. Da må konklusjonen være: Noen ønsker å sende et signal. Raidet ligner på en krigserklæring. Biden vil utslette Trump og hans tilhengere med alle midler.

Å ta et slikt skritt midt i den mest turbulente 100-dagersperioden i amerikansk historie burde sende frysninger nedover ryggen på noen hver. Demokratene vil ikke bare ha all makt, de vil også knuse den eneste motstanderen de frykter: Donald Trump. Det er han som er adressaten.

Men FBIs metoder er blitt et mål i seg selv. Vi så det i raidet mot Roger Stones hus: 26 FBI-agenter med weapons of war, hjelmer og vester, helikopter i lufta og båt i kanalen, som om de skulle ta en farlig terrorist og ikke en eldre mann med en kone som er døv.

Metodene var blitt praktisert en god stund. FBI-agentene som sto og ventet på George Stephanopoulos, sa: «Dette er hva du får når du stemmer på Trump».

Tekstmeldingene mellom Lisa Page og Peter Strzok dryppet av forakt for Trump og en totalt manglende respekt for due process, hvor man er uskyldig til det motsatte er bevist. De våkne fikk med seg at Demokratene – etter at Bob Mueller hadde lagt frem sin rapport – krevde at Trump skulle bevise sin uskyld. Det er å snu bevisbyrden på hodet: Det er aktoratet som skal bevise skyld, ikke den tiltalte. Men mediene lot seg ikke affisere av dét. De er med på skueprosessen.

En insider Tucker hadde snakket med i helgen, hadde sagt: «Vi er i ferd med å gå fra én styreform til en annen, og den nye heter ikke demokrati».

Raidet mot Giuliani er bekreftelsen på dette, og det blir derfor ikke det siste.

Det kommer til å bli uhyre vanskelig for venstresiden i Europa å fatte hva som skjer i USA. Julian Assange er ikke truet av Trump, han er truet av Demokratene og av Biden.

Biden har sluppet løs en virvelstorm av dekreter etter at han tiltrådte. Han minner om en mafiaboss i spissen for en organisasjon som vil slette sine spor.

Slik oppfatter Trumps velgere ham, og de kommer ikke til å gi seg. Dette raidet kommer til å overbevise dem om at republikken er under angrep.

Alt kan skje.

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.