Alle  vet nå hva meningstyranni er, for vi har det rundt oss hele tiden og er gradvis blitt vant til det. Vi inngår små og store kompromisser. Men i USA er det ute av kontroll og der er det nå over i en ny fase: Tyranni.

Hva mener vi med det? Jo, når politiet kommer på døren med en ransakingsordre og snur opp ned på alt du har, så har samfunnet gått over i et nytt stadium. Det var også det Tucker snakket om i natt.

For amerikanere med historisk bevissthet betyr dette noe spesielt: USA ble grunnlagt i opposisjon til tyranni og det gjorde at amerikanerne måtte utkjempe en frihetskamp. Først forlot de sensur og menngstyranni i Europa. Når de hadde etablert seg i tretten delstater hadde de ikke til hensikt å innordne seg et nytt tyranni.

Onsdagens politirazzia mot Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani, og advokat Victoria Tensing, markerte et nytt skille i USAs vei mot tyranni. Tucker var helt enig. Det var også hans toppoppslag, foran Bidens tale.

Vi er glade for å være synkrone med noen av USAs beste journalister. Ellers ville ikke våre ord hatt vekt.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.