Vi har fått et nytt år, men historien viskes ikke ut av den grunn. Der «hovedstrømsmediene» og deres mentorer ønsker at verden skal gå videre uten at noen bryr seg med å stille brysomme spørsmål, forsøker vi i årets første Dagsorden å gi vårt publikum noen perspektiver med på veien.

Med utgangspunkt i Edward Snowdens nesten to timer lange intervju med John Stossel – som kan og bør sees i sin helhet i Hans Rustads kommentar «Vår fagre nye verden» – tar Rustad og Geir Furuseth opp hvordan vi som forbrukere, som mediekonsumenter og som vanlige folk invaderes av krefter som ikke ønsker det beste for oss, men for seg selv.

Disse kreftene, det være seg Big Tech, Big Pharma eller «Big Brother» har invadert våre liv, og de ønsker full kontroll. Den kontrollen har de ennå ikke fått, men de er på god vei.

I dette henseende handler dramaet om hvem som skal bli den neste presidenten i Amerikas forente stater om noe langt mer enn for sent innkomne poststemmer eller valgfusk i det små. Der norske journalister og «observatører» konstant forsøker å bagatellisere det hele som «en gal manns verk«, altså at det er Trump som er den store, stygge ulven, handler dette om noe langt mer.

Selv om de toneangivende amerikanske massemediene heller ikke har villet fortelle dette (noe de har fått svi for), har millioner av vanlige amerikanske borgere forstått, nærmest instinktivt, at dette er elitenes narrativ. De reagerer på det ensrettede kjøret mot en president som ble valgt av folket, en president som fikk alle økonomiske indikatorer til å snu, før Kina-viruset kom. Slik så de tallene ut, i januar 2020:

  • The economy added 6.7 million jobs, and unemployment fell to the lowest rate in half a century.
  • The economy grew more slowly than Trump promised — at a 2.1% rate most recently.
  • Stock prices hit record levels.
  • Household income grew; poverty decreased, and paychecks grew 2.5% after inflation.
  • Home prices reached record levels; homeownership increased.
  • The number of people lacking health insurance rose by nearly 2 million.
  • Federal deficits soared, adding $2.8 trillion to the national debt. (Factcheck.org)

Vanlige folk trenger ikke høyskoleutdannelse for å forstå at det er noe galt fatt når de store medieselskapene nærmest konsekvent tier om oppgangen under Trump, samtidig som de også tier om en rekke andre spørsmål amerikanerne gjerne skulle hatt svaret på.

Det er derfor en fornærmelse mot vanlige folks intelligens at de norske hovedstrømsmediene (og majoriteten av våre politikere) fortsetter sine eventyrfortellinger om at «alt skal bli som normalt» med yrkespolitikeren Joseph Biden i Det hvite hus.

Verden blir aldri som den var. Verden forandrer seg, og i dag er det AI, på norsk Kunstig Intelligens (KI), som gjelder. Bare ikke i Dagsorden. Se selv:

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂