På samme dag som den amerikanske kongressen sertifiserte Joe Biden som USAs kommende president, dagen etter at folk ble drept fordi de ville demonstrere mot kreftene som stjal det amerikanske valget, er det ikke like lett å finne de riktige ordene for å beskrive virkeligheten. Vi gjør et ærlig forsøk på nettopp det. Se Dagsorden!

Hans Rustad og undertegnede (Geir Furuseth) stiller som vanlig i studio. I stedet for å gi et lite resymé av hva vi snakket om, vil jeg i dag bare få lov til å kopiere inn et svar jeg nettopp ga til en leser som mente vi i Document måtte ta til fornuften og ikke skrive så ukritisk om Trump.

Jeg personlig forstår godt at du, og mange andre fine folk i Norge, ikke klarer å ta inn over dere hvor ille verden faktisk er. Det er trist, men nesten en naturlig konsekvens av å ha levd en god og beskyttet tilværelse her oppe i det flotte landet vårt.

Denne beskyttede tilværelsen, med Taco, rødvin og Skavlan (som spiser kirsebær med de store) på fredagene, med norske politikere som kjenner jordskifteloven og Statens reiseregulativ bedre enn sin egen bukselomme, med 17. mai, Terese Johaug og byderby i tredje divisjons-fotball, med Dagsrevyen og «Skal vi danse?» som de viktigste referansepunktene til en verden fylt av mennesker, regimer og eliter som blåser en lang marsj i våre verdier og folks liv, er det selvsagt vanskelig å ta inn over seg at verden kan være så ond.

Dessverre er den det.

«Heksebrygget» forsvinner ikke ved å fornekte at det finnes. Så lenge et samstemmig mediekorps i Norge, nå også med nesten rubb og stubb av politikere, kappes om å putte Trump på historiens skraphaug, er det ikke Documents oppgave å løpe deres ærend.

Som vi har sagt til kjedsommelighet:
Vi forvalter ikke sannheten, men vi gir i det minste folk anledning til å forstå hvor den finnes!

 

 

Og ja, svaret ble postet under denne kommentaren:

I de blindes land er den enøyde konge

Les også