Nytt

En landrapport om Østerrike som Europarådets kommisjon mot rasisme og intoleranse (ECRI) har offentliggjort tirsdag, kritiserer det østerrikske forbudet mot hijab i barneskolen, som ble innført i fjor.

I rapporten formaner ECRI Østerrike til å forandre loven:

The provision of the School Education Act concerning the wearing of headgear should be revised in order to ensure that it respects the principle of neutrality, pursues a legitimate aim and is free of any form of discrimination against any particular group of pupils.

Rapporten anklager også Østerike for økt fremmedfrykt og «islamofobi»:

There are high levels of Islamophobia and the public discourse has become increasingly xenophobic. Political speech has taken on highly divisive and antagonistic overtones particularly targeting Muslims and refugees.

Susanne Raab. Foto: Østerrikes regjering / Creative Commons.

Østerrikes integrasjonsminister Susanne Raab (ÖVP) avviser ECRIs kritikk av hijabforbudet på det sterkeste, skriver Kronen Zeitung.

Hijab på barn er ikke et religiøst symbol, men et politisk», sier Raab.

Ifølge statsråden stigmatiserer hijaben jenter fra svært ung alder, og reduserer dem til deres kjønn. «Dette er det ikke plass til i Østerrike», ifølge Raab. Målet er å styrke jenters og unge kvinners stilling, slik at de kan utvikle seg fritt.

Hijaben står i veien for det, og et forbud er derfor et absolutt fornuftig tiltak som hjelper, konkluderer Raab.

Integrasjonsministeren ønsker å intensivere kampen mot politisk islam, melder OTS.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!