Illustrasjonsfoto: hf.

Integreringsdepartementet i Nordrhein-Westfalen har oppgitt halvannet år gamle planer om å innføre hijabforbud for jenter under 14 år i skoler og barnehager i delstaten, som er den folkerikeste i Tyskland.

Det tas i stedet sikte på bedre opplæring og informasjon, skriver Rheinische Post.

«Vi har bestemt oss for å gi avkall på forbudet, for i stedet systematisk forbedre arbeidet med opplæringen og informasjonen til foreldre i barnehager og grunnskoler sammen med utdanningsdepartementet», sier statssekretær for integrering i Nordrhein-Westfalen Serap Güler (CDU) til Westdeutsche Allgemeine Zeitung. Et egnet program er allerede under utarbeidelse.

Forslaget om hijabforbud i tyske skoler og barnehager er blitt møtt med juridiske innvendinger.

Kvinnerettsorganisasjonen Terre de Femmes (TDF) uttalte nylig at hijab på unge jenter er seksualiserende og diskriminerende.

Nasjonalforsamlingen i Østerrike vedtok i vår å forby hijab i grunnskolen der til lands.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!