Liberalernas kvinneforbund har krevd hijabfrie barnehager. Men det holder ikke, sier Jenny Sonesson – hele den obligatoriske grunnskolen bør være fri for hijab.

Liberalernas kvinnoförbund har nyligen krävt slöjfria förskolor. Gudrun Schyman och andra vänsterfeminister borde systerligt applådera förslaget. Slöjan är likt högklackade skor eller stringtrosor olämpligt på fyra- eller femåringar eftersom dessa attribut sexualiserar småbarn.

Men det räcker inte med förskolan, hela den obligatoriska grundskolan bör vara slöjfri. Klassrum måste utgöra andningshål från hedersförtryck och könsapartheid.

Sonesson trekker frem Devin Rexvid fra Umeå universitet. Han mener at hijab er hemmende for jenter, men sier samtidig at man ikke kan innføre et spesifikt hijabforbud , men istedet et forbud mot alle religiøse symboler.

”Vi kan inte enbart införa ett slöjförbud utan det måste vara ett förbud för alla religiösa attribut” konstaterar Devin Rexvid i en färsk intervju med SVT.

Devin Rexvid har meninger om Israel også viser det seg. Han er muligens ikke helt uhildet når det gjelder religion:

Skuffende, men ikke overraskende (det er Sverige det er snakk om her), så konkluderer Sonesson når det gjelder forbud mot alle religiøse symboler:

Han har förmodligen rätt

I valget mellom islam eller sekularisme velger hun det siste. Sveriges kristne tradisjoner er det ikke lenger plass til. Vårherre får pent stille seg bakerst i køen sammen med kristne svensker.

Sonesson bruker iranske jenter som eksempel på tvang (de har akkurat lært litt om iranske tvangshijaber i Sverige). Sist mandag ble Dorsa Derakhshani utestengt fra det iranske kvinnelandslaget i sjakk. Grunnen var at verdensmesteren lot sin hijab være hjemme da hun deltok i en sjakkfestival i Gibraltar. Så selv utenfor landegrensene gjelder de iranske påbudet om hijab.

Sonesson forstår at hijab ikke er frivillig for mange av småjentene:

Fler måste inse att det finns barn i dagens Sverige som är lika begränsade i sitt val att bära slöja som Rosa Parks var att välja bussäte i Alabama 1955.

Vi kan ikke tenke oss at svenske politikere er interessert i å høre om forbud mot hijab i skolen. For dem er det vel et stort tilbakeskritt i deres svenske progressive verden hvor de tror at treåringer er i stand til å bestemme hvilket kjønn de vil være.

Dagenssamhälle