Forslaget fra Nord-Trøndelag Høyre om hijabforbud i grunnskolen, har fått Fatima Almanea i AUF og Ap til å reagere. Fatima Almanea skriver på Facebook at forbudet krenker den personlige friheten og kan virke stigmatiserende. Hun snur dermed hele problemstillingen på hodet.

Fatima-Almanea-med-mørk-bakgrunn-Foto-SNK-600x477

«Et forbud er en drastisk måte å forhindre hijab i grunnskolen på. Vi kan ikke forby alt vi ikke liker. Forslaget er en krenkselse mot den personlige friheten og kan virke svært stigmatiserende. Ingen skal føle seg tvunget eller begrenset til verken å avstå eller praktisere sin tro. Utbredte holdninger kan ikke brukes som argument for å påtvinge andre samme overbevisning», skriver Almanea.

(…)

«På hvilken måte skiller de seg fra «overgriperne» hvis partiet selv vil ta i bruk statsmakten for å trumfe gjennom egen vilje?» spør hun.

Almaneas spørsmål om hvem som har ansvaret for hvordan forbudet skal praktiseres, røper en tankegang totalt fremmed for norske foreldre.

«Er det slik at Høyre ønsker å instruere de ansatte i skolen til å dra hijaben av små jenter? Eller skal de sende dem hjem og dermed forby barnet skolegang? Det blir mange spørsmålstegn…» påpeker hun.

I Det gamle Norge var det slik at dersom noe ikke var lov på skolen, så rettet foreldrene seg etter det. Det nye Norge har fått noen andre foreldre.

 

Trønder-Avisa