Det er tydelig at det skjer en integrering av sharia-tro kvinner inn i det politiske systemet. Marian Hussein i SV ble valgt inn på Tinget, og nå er Fatima Almanea (26) ansatt som debattjournalist i Adresseavisen. Begge bruker stramtsittende hijab og offentligheten later som om dette er et hvilket som helst annet plagg.

Document har tidligere påpekt politijurister som bruker hijab sammen med uniformen i rettssalen. Også Fatima Almanea studerer jus. Ved å bære hijab markerer man lojalitet til et religiøst lovsystem som er uforenlig med det norske.

Men Adresseavisen gleder seg.

Almanea studerer jus, og har siden 2019 jobbet som rådgiver i Verdal kommune. Hun ble i 2015 valgt inn i kommunestyret i Verdal for Ap. Almanea er i permisjon fra jobb og politiske verv, og oppholder seg nå i Irak der hun arbeider med bistandsorganisasjonen (???) hun har stiftet i landet, skriver Adresseavisen i pressemeldingen.

– Vi gleder oss veldig til å få henne med på laget fra sommeren av. Almaneas bakgrunn som samfunnsdebattant kommer godt med når hun skal finne nye stemmer som kan bidra i debatten i Midt-Norge, sier Sandvik.

– Hun har stått i stormen selv, og vet hva som skal til for å at folk skal finne motet til å fortelle sine historier og si hva de mener.

 

Kjøp Kents bok her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.