Norsk-algeriske Keltoum Hasnauoi Missoum hevder at hun vil gjøre alt for å bli politi – på betingelse av at hun får bruke hijab til politiuniformen.

– Dette er drømmen, her har jeg lyst til å jobbe, sier Keltoum Hasnaoui Missoum utenfor politihuset i Stavanger. Innvandreren fra Algerie som bor i Sandnes, vil gjøre alt for å bli politi, men betingelsen er at hun får bruke hodeplagget.

Keltoum Hasnaoui Missoum kom til Norge for åtte år siden, hun har fått tre barn, er i ferd med å opparbeide seg studiekompetanse og har jobbet som vekter i forskjellige vaktselskaper. Den store og eneste drømmen er å bli politi.

På bordet ligger permen som inneholder all mulig informasjon og artikler om politiyrket og politiutdanningen, krav og retningslinjer. Den første utskriften er fra 2002.

Å arbeide som politi er i følge Missoum et inderlig ønske hun har hatt i mange år, men hun ga opp drømmen etter at hun bestemte seg for å bære hijab. I 2003 valgte hun å ta på seg hijaben, men tok den av igjen fordi det ble vanskelig i jobben som vekter. I noen år forsøkte hun å veksle mellom å ta det muslimske hodeplagget av på jobb og på hjemme, men i fjor bestemte hun seg for å bære hijab på heltid. Da mistet hun jobben i vaktselskapet hun var ansatt i:

– Folk forbinder hijab med kvinneundertrykkelse, derfor er mange skeptiske. Jeg forstår folks skepsis, men det er basert på manglende kunnskap om hva dette er. Hijaaben er noe jeg har valgt å bruke selv. Den er viktig for meg og mitt forhold til min religion, sier Missoum.

– Mannen min har ingenting han skulle sagt om hodeplagget, sier hun og slår opp latterdøren igjen. Han støtter meg hundre prosent og har tilbudt seg å passe barna mens jeg studerer, forteller Keltoum Hasnaoui Missoum.

Missoum forteller at hun opplevde at ungdommer med ulik kulturell bakgrunn stolte mer på henne da hun arbeidet som vekter og dørvakt. Og hun føler seg ikke undertrykket i sin egen kultur eller i hjemmet:

– Jeg føler heller at samfunnet undertrykker oss, sier hun, og mener det er bra at folk ser kvinner som bærer hijab i ulike yrker, som for eksempel i politiet.

– Folk kan forstå at vi ikke er undertrykket. Kanskje det kan hjelpe oss til å bli mer akseptert, tror Missoum.

– Minoriteter trengs i politiet, og den gruppen jeg representerer, bruker hijab, sier hun.

Det viktigste for Keltoum Hasnaoui Missoum er å bli akseptert for den hun er.

– Jeg tror det er mange muslimske jenter som ønsker å utføre ulike typer arbeid, men som blir stoppet av fordommene mot hodeplagg, sier hun.

Det er per i dag ikke åpent for å bære hijab eller øvrige religiøse/kulturelle hodeplagg til politiuniformer i Norge.

Aftenposten: Hun vil bruke hijab til politi-uniformen

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂