Keltoum H. Missoum, Sandnes-kvinnen som fikk hijab-saken til å rulle, arbeidet i sikkerhetskontrollen på Sola uten hijab i over ett år, kan kolleger fortelle. Men så for et par år siden ble hun mer religiøs, omtrent på samme tid som hun giftet seg.

To tidligere kolleger stiller seg undrende til at hijab plutselig ble et ufravikelig krav for realisering i yrkeslivet. Keltoum H. Missoum hadde vært kollega uten hijab i over ett år, og de hadde aldri merket noe problem. Heller ikke privat bar hun hijab, la de merke til.

– Vi jobbet med henne bortimot et år i sikkerhetskontrollen, og det var aldri snakk om å bruke hijab, sier Per Audun Fagermo og Victor Henriksen til Rogalands Avis.

De er begge tidligere vaktledere i sikkerhetskontrollen for Securitas på Stavanger lufthavn Sola, og var kollegaer med Missoum i 2006-2007.

De oppfattet Missoum som veldig «norsk» både i klesstil og væremåte. Da var hun ugift og het Hasnaoui til etternavn.

De så henne aldri bruke hijab verken på jobb eller privat.

– Vi så henne flere ganger som vanlig reisende, og det var aldri med hijab, sier Henriksen.

Fagermo og Henriksen stiller seg undrende til at hijab nå er så viktig for Missoum siden det aldri var tema i hennes jobb i sikkerhetskontrollen.

Som en del av jobben foretok hun utallige etterkontroller av både kvinnelige og mannlige passasjerer med kroppsvisitering uten problemer.

– Hvis hele hennes framtiden nå er avhengig av om hun får bruke hijab i sitt yrke, så er det litt rart at hun kunne tillate seg å jobbe i sikkerhetskontrollen i så lang tid uten, mener de.


– Brukte aldri hijab tidligere

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.