Nytt

Foto: Evenes lufthavn – Wikipedia

Avinor og Securitas skjerper rutinene ved Harstad/Narvik Lufthavn Evenes etter at en kvinne ble bedt om å fjerne hijaben i sikkerhetskontrollen.

Ifølge Vesterålen Online , sendte kvinnen inn en klage til Avinor etter at hun ved to anledninger ble bedt om å ta av seg hijaben i full offentlighet i sikkerhetskontrollen på flyplassen.

I klagen framkommer det at kvinnen selv har forståelse for at sikkerhetspersonalet ønsker å sjekke under hijaben. Det hun reagerer på, er at det gjøres i full offentlighet, og ikke i et privat rom. Selv opplevde hun hendelsene som trakassering og brudd på hennes personlige rettigheter.

– For andre virker kanskje valget mitt om å dekke håret veldig unødvendig og meningsløst, for meg er det en del av min tro, i tillegg til at det har like stor rolle for meg som andres dekkende klær som bukse og skjorte. Derfor reagerer jeg på måten enhver person hadde reagert om de hadde blitt tvunget til å ta av seg buksen eller skjorta i offentligheten, skriver kvinnen i klagen, ifølge Vesterålen Online.

Flyplassjef Anne Britt Bakken ved Harstad/Narvik Lufthavn Evenes beklager hendelsen og opplyser til nettstedet har de har rettet beklagelse direkte til kvinnen.

En som har liten forståelse for kvinnens opplevelse ved flyplassen, er tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp). Han mener beklagelsen fra Bakken er uforståelig. På sin Facebook-side er politikeren tydelig på hva han mener om saken.

– Muslimer må tilpasse seg Norge. Sikkerhetspersonalet ved Harstad/Narvik Lufthavn Evenes gjør bare jobben sin. Dersom denne muslimen føler seg trakassert, kan hun gjerne reise hjem til sitt opprinnelsesland og leve ut sin «frihet» der, skriver Amundsen.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!