Èn av de to norsk-pakistanske politikvinnene i Norge, Sugharan Khan, sier at hijab-debatten ødelegger for integrering av minoriteter i politietaten.

Khan har vært i kontakt med andre politifolk med minoritetsbakgrunn. Hennes inntrykk er at mange – som henne – er forbannet fordi de ikke er blitt hørt. Hun undrer seg over at hverken Politidirektoratet eller Justisdepartementet tok kontakt med dem før det ble bestemt at muslimske politikvinner skulle få bruke hijab på jobb.
….
– Politiyrket er konservativt. Det merket de første kvinnene her. Etterpå har også vi politifolk med minoritetsbakgrunn vært gjennom en vanskelig periode. Jeg tenker at vi nå endelig har begynt å oppnå tillit og respekt i Norges befolkning – og at dette nå kan bli satt på prøve, sier Khan.

Hun tror rett og slett hijabsaken kan virke ødeleggende.

Selv kjenner ikke Khan noen norske, muslimske kolleger som i dag vil bruke hijab. Et viktig argument for henne er at det vil ta fokus vekk fra oppdragene de skal løse. Det kan bety trøbbel på jobb. Satt på spissen synes hun det ville være ubehagelig å stå på jobb med hijab utenfor en synagoge eller kirke, men ikke uten hijab.


– Kravet om hijab ødelegger for oss

Les også

-
-
-
-
-
-
-