Nytt

Arbeiderpartitoppen Marit Nybakk sier til TV2 at hun ikke kjenner til noen i Aps ledelse som støtter justisminister Knut Storbergets forslag om å tillate hijab til politiuniformer. Nybakk mener derfor at forslaget i realiteten er dødt allerede før det skal behandles i Stortinget. 

– Hijab i politiet vil gjøre hverdagen enda vanskeligere for muslimske jenter, mener stortingsveteranen Marit Nybakk.

– Politi og forsvar gir en helt spesiell autoritet. De jentene som fra før av føler seg presset av sitt nærmiljø til å bære hijab og ikke ønsker det, de vil føle seg enda sterkere presset til å ta på seg hijab i en slik situasjon, sier hun til TV 2 Nyhetene.

– Ingen taler for

Marit Nybakk har 22 år bak seg på Stortinget, og står som nummer to på Oslo-lista etter Jens Stoltenberg. Hun tror Storbergets forslag er stein dødt allerede før det havner i Stortinget.

– Tror du dette forslaget blir noe av?

– Nei det tror jeg ikke, sier hun.

Den profilerte norsk-pakistaneren Aslam Ashan mener forøvrig at det er latterlig å åpne for hijab i norsk politi, når det religiøse hodeplagget ikke en gang er tillatt i politiet i det overveiende muslimske Pakistan:

Norge må ikke bli mer pakistansk enn Pakistan, eller mer muslimsk enn muslimske land, sier den kjente norsk-pakistaneren til VG. (NTB)

TV2: – Hijab-forslag lagt dødt.

Les også

-
-
-
-
-