Foto: Roy

Disse blomstrende kirsebærtrær – sannsynligvis Prunus avium (fuglekirsebær) vokser foran St. Olavs plass 2 i Oslo – en adresse som har blitt udødeliggjort i Knut Hamsuns roman Sult, der det nevnes at agent Johan Arendt Happolati – oppfinneren av den elektriske salmebok – hans voluminøse frue og hans underskjønne datter Ylajali, en Prinsesse som hadde tre hundrede Slavinder og laa paa et Leie av gule Roser; hun var det skjønneste Væsen jeg hadde set hadde sin residens i anden Etage der. Sammesteds fantes også Rigshospitalets Apothek, og da det omsider flyttet ut, ble det restaurantdrift, innledningsvis under navnet Apotheket. Dette ble påtalt, og navnet ble endret til Tekethopa. Fra 2002 til 2015 fant man restauranten Ylajali på den samme adresse. Det drives fortsatt restaurant der, under navnet Happolati.

Sakura (kirsebærblomst) er en relativt gammel japansk melodi, som Kasumi Watanabe her spiller på en koto med 25 strenger.




Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.