Myndighetene i Fresno, California har avdekket et ulovlig kinesisk laboratoium  hvor de fant mer enn 800 farlige stoffer, medisinsk avfall, inkubatorer, 30 kjøleskap og frysere, og rundt 1000 laboratoriemus.

Etter å ha testet stoffene fant CDC minst 20 smittsomme stoffer, inkludert Covid-19, HIV, malaria, hepatitt B og C, klamydia, røde hunder og herpes 1 og 5.

Saken har skapt overskrifter i USA, men NBC News er den eneste liberale nyhetskanalen som har dekket de oppsiktsvekkende funnene.

Ifølge rettsdokumenter inspiserte en kommuneansatt lageret 3. mars da hun la merke til en hageslange som var ulovlig festet og kom ut av en vegg på baksiden av bygningen. Under befaringen la hun merke til uvanlig aktivitet i det som skulle være et lager.

Etter å ha innhentet ransakingsordrer, gjennomsøkte helseetaten i Fresno County bygningen 16. mars, og gjorde den sjokkerende oppdagelsen, skriver Epoch Times. De fant et rom bygget inne på lageret med rundt 1000 hvite laboratoriemus, hvorav 175 allerede var døde.

I tillegg fant de flere kar med væske og forskjellige apparater, blod, vev, kroppsvæskeprøver, serum og tusenvis av hetteglass med umerkede væsker og biologiske stoffer.

Etter å ha testet de mer enn 800 stoffene som ble funnet på stedet, fant CDC minst 20 potensielt smittsomme stoffer, inkludert koronavirus, HIV, malaria, hepatitt B og C, klamydia, røde hunder og herpes 1 og 5.

Helseetaten fant også COVID-tester og graviditetstester, medisinsk utstyr som antas å være utviklet på stedet.

En kriminell etterforskning avslørte at bygningen ble leid av Prestige BioTech, et selskap registrert i Nevada og ikke godkjent til å drive virksomhet i California.

Mid Valley Times rapporterte tidligere denne uken at bygningen har vært ulovlig drevet siden oktober 2022 av Wang Zhao Lin fra Prestige Biotech, og laboratoriet ble brukt til å produsere COVID-19-tester og graviditetstester.

Zhaolin sa til San Joaquin Valley Sun at musene var genetisk modifisert til å fange og bære Covid-19-viruset.

Myndighetene var ikke i stand til å finne en offisiell California-basert adresse for selskapet. De andre adressene som ble funnet i forbindelse med firmaet var enten tomme kontorer eller adresser i Kina som ikke kunne verifiseres.

Alt biofarlig materiale i laboratoriet har blitt ødelagt den 7. juli, rapporterte NBC, selv om en etterforskning av laboratoriets opprinnelse og aktivitet fortsatt pågår.

‘I’ve never seen anything like this’: Illegal medical lab discovered in Reedley.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.