Bernie Sanders kan erklære seg som vinner av Nevada på et valgmøte i San Antonio, Texas, 22. februar. Mike Segar/Reuters/Scanpix

Bernie Sanders utropes til vinner av primærvalget i Nevada, og selv om opptellingen ikke er avsluttet, er hans forsprang så stort at utfallet er gitt.

Sanders ser ut til å stikke av med alle delegatene med rundt halvparten av stemmene ved halvgått telling. Joe Biden kommer inn som nummer to med 19 prosent, Pete Buttigieg ligger på 15 prosent og Elizabeth Warren på 10 prosent. Amy Klobouchar er nede på fire.

Bernie Sanders har nå vunnet tre strake seire på rad, selv om Iowa ble delt med Buttigieg. Han har skapt et momentum som skal bli vanskelig å stoppe. Forsøk fra kanaler som CNN på å fremstille ham som kvinnefiendtlig, eller at russerne påvirker til hans fordel, ser bare ut til å ha motsatt effekt: Det fyrer opp under oppslutningen på grasrota.

Sanders ble snytt for om ikke seieren så kampvotering for fire år siden, og hans tilhengere kommer ikke til å finne seg i at det skjer igjen.

Joe Biden er ferdig selv om han kommer som nummer to. Han ble nylig tatt i en ny fantasihistorie: Biden sa han ble arrestert av politiet under et besøk i Sør-Afrika. New York Times sjekket med de som fulgte Biden, og ingen husker at han ble arrestert. Biden er tidligere tatt i fri diktning. Det er blitt såpass mange slike historier, i tillegg til at han forveksler hvor han er, at hans electability som det heter, har rast.
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.