Stor stemning på Sanders’ valgvake i New Hampshire. Foto: Jim Bourg/Reuters/Scanpix

Bernie Sanders har vunnet Demokratenes primærvalg i New Hampshire, slik mange spådde. Spenningen knyttet til seg om hvor stor avstanden til nummer to og tre ville bli.

Pete Buttigieg holder fortsatt koken og puster Sanders i nakken. Amy Klobuchar var den store overraskelsen. Hun seilte opp til en solid nummer tre. Det er verre ed Elizabeth Warren, dette er hennes territorium og hun kom på en svak fjerde.

Men verst gikk det for Joe Biden som sluttet på en svak femte plass. Mange mener hans kandidatur i realiteten er over.

With 85 percent of precincts reporting, Sanders had 25.8 percent of the vote; Buttigieg 24.4 percent; Klobuchar 19.7 percent; Warren 9.3 percent; and Biden 8.4 percent. Sanders received approximately 69,738 votes to Buttigieg’s 65,956, Klobuchar’s 53,265, Warren’s 25,232, and Biden’s 22,616.

Men det er skygger også over Sanders kampanje. Han vant med 20 prosent over Hillary i 2016 og Demokratenes ledelse måtte manipulere prosessen for at det ikke skulle bli et delt konvent. Denne gangen er sjansen for det enda større.

Sanders er denne gang er en som forløper for de som skal overta: De radikale med Alexandra Ocasio-Cortez i spissen.

At a Monday night rally at an arena on the University of New Hampshire campus, a band pumped up the crowd with a cover of The Who’s “My Generation,” before Sanders and Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, a leading figure among young progressives, took the stage.

Sanders er med 77, neppe My Generation. Men det er Ocasio-Cortez som er for ung til å stille som presidentkandidat.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂