President Emmanuel Macron og kona Brigitte tar imot president Denis Sassou Nguesso og hans kone Antoinette i Elysee Palace i forbindelse med markeringen av slutten på første verdenskrig 11. november 11, 2018. Foto. Philippe Wojazer/Reuters/Scanpix

En av sønnene til Denis Sassou Nguesso er siktet for hvitvasking i forbindelse med en fransk granskning av familiens verdier i utlandet.

Det skriver AFP, som får dette opplyst av en kilde tett på granskningen.

Kilden opplyser at 45 år gamle Denis Christel Sassou Nguesso, i Kongo kjent som «Kiki», ble siktet allerede i desember. Hans far har sittet ved makta i Kongo-Brazzaville i 36 år, og har planer om å stille igjen i valget neste år.

Kiki var fram til 2016 nestleder i det nasjonale oljeselskapet SNPC. Denne uken hevdet den ikke-statlige etterforskningsorganisasjonen Global Witness at SNPC har minst 25 milliarder kroner i ubetalt gjeld utestående hos store oljeselskaper.

Global Witness, som har gått igjennom store mengder dokumenter, mener gjelden kan ende opp hos staten. Om det skjer, vil statens gjeld skyte i været til 115 prosent av BDP.

Franske myndigheter startet etterforskningen i 2009, og i 2017 ble en av presidentens døtre og hennes ektemann – Julienne Sassou Nguesso og Guy Johnson – siktet sammen med to nevøer.

To leiligheter i Paris, som eies av presidentens kone Antoinette, har blitt konfiskert i forbindelse med etterforskningen. Etterforskningen undersøker også formuen til Gabons president Ali Bongo Odimba og hans familie.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.