Foto: Chabe01 / Wikimedia Commons.

Den 18 år gamle kvinnen som natt til 1. påskedag ble arrestert i Béziers i Sør-Frankrike og siktet for terror­planlegging, blir torsdag fremstilt for en etterf­orsknings­dommer i forbindelse med at den franske påtale­myndig­hetens anti­terror­enhet vil innlede etter­forsknings­sak mot henne.

Det skriver Le Figaro.

Ransaking av familiens bolig avslørte at den unge kvinnen, som er av marokkansk avstamning og tidligere ukjent for sikkerhets­myndighetene, hadde kjemikalier på rommet sitt som kunne brukes til å lage bomber, opplyser anonyme kilder med innsyn i etterforskningen til den franske avisen.

Ingrediensene som ble funnet, inngår i oppskriften på sprengstoffet triaceton­tr­iperoksid (TATP), også kalt «Satans mor», som er blitt benyttet i en rekke islamistiske terrorangrep de senere årene. Utstyr som kunne benyttes til å improvisere utløsere, ble også oppdaget.

På rommet til 18-åringen, kun identifisert som LB, befant det seg ellers et bilde av Samuel Patys avskårede hode, bilder av væpnede jihadister, en notisblokk med bombe­oppskrifter, skrevne hyllester av den islamske staten (IS) og nazisymboler.

Den siktede kvinnen mistenkes for planer om å gjennomføre et terrorangrep mot en kirke under påskefeiringen.

Planene skal ha blitt avslørt bare to dager i forveien. I en operasjon som ble gjennomført i samarbeid mellom den franske innen­landske sikkerhets­tjenesten DGSI og elite­politi­styrken RAID, ble 18-åringen pågrepet sammen med sin mor og tre søstre før planene ble iverksatt.

LBs slektninger er siden blitt løslatt. Etter­forsknings­kilder sier at ingen i familien var kjent for etter­retnings­tjenestene, men at den siktede 18-åringen hadde vært borte fra skolen i to år, samt at sosialtjenesten hadde kjennskap til familien.

Det er fjerde gang siden oktober at et terrorangrep planlagt av personer mellom 15 og 18 år er blitt avverget i Frankrike, opplyser Le Figaro.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.