Den terrorsiktede Walid Abedalrahman Osman under et rettsmøte i forbindelse med utleveringssaken i Oslo tingrett den 25. september 2020. Foto: Terje Bendiksby / NTB.

Walid Abedalrahman Osman, som fredag ble utlevert fra Norge til Frankrike, der han er siktet i en terrorsak, er lørdag blitt tiltalt og fengslet, opplyser en fransk rettskilde til Le Figaro.

Den franske avisen, som til forskjell fra norske rettspapirer identifiserer ham som Walid Abdulrahman Abou Zayed, skriver at han er tiltalt for mord og mordforsøk og satt i varetekt.

En antiterrordommer i Paris avgjorde at tiltalte skulle fengsles, opplyser RFI.

Frankrike har siden 2015 forsøkt å få utlevert den 62 år gamle palestineren, som kom til Norge for snart tredve år siden, hvor han senere fikk statsborgerskap. Utleveringen ble forhindret av nettopp denne siste grunnen, helt til Norge sluttet seg til den europeiske arrestordren.

62-åringen, som antas å ha tilhørt Abu Nidals terrornettverk, er av to vitner utpekt som delaktig i terrorangrepet mot den jødiske restauranten Jo Goldenberg i Paris den 9. august 1982, der seks mennesker ble drept og 22 skadet.

En skadet mann bæres ut av restauranten Jo Goldenberg i Paris etter terrorangrepet der den 9. august 1982. Foto: Lionel Cironneau / AP / NTB.

 

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.