Jo Goldenberg-restauranten i Paris. Foto: Copyright © 2005 David Monniaux / GNU Free Documentation License / Wikimedia.

Oslo tingrett skal avgjøre om Walid Abedalrahman Osman, som mistenkes for terror mot en jødisk restaurant i Paris i 1982, kan utleveres til Frankrike.

NTB skriver:

Selve utleveringsbegjæringen vil eventuelt bli behandlet på et senere tidspunkt. Fredag startet første skritt i prosessen med et rettsmøte i Oslo tingrett.

– Det som skal skje, er en prøving av om vilkårene i begjæringen er oppfylt. Vi har sett på det objektivt og faktuelt, men kan ikke se at det er noe feil med begjæringen, sier mannens forsvarer, advokat Ole Martin Meland, til NTB.

Det var den 9. august 1982 at en terrorgruppe tilhørende Abu Nidals nettverk drepte seks mennesker og såret 22 i restauranten Jo Goldenberg i den franske hovedstaden. Vitner har utpekt den nå 62 år gamle Osman, som kom til Norge i 1991, som en av terroristene.

Frankrike begjærte ham forgjeves utlevert allerede i 2015, men i mellomtiden har Norge sluttet seg til en europeisk arrestordre som heretter åpner for at også norske statsborgere kan utleveres fra Norge.

Nylig begjærte franske myndigheter Osman utlevert igjen, og 10. september ble han varetektsfengslet av Oslo tingrett.

(©NTB)

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.