Ingen angrende synder: Walid Abdulrahman Abou Zayed i Oslo tingrett fredag. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

NTB ville ikke identifisere palestineren som er begjært utlevert av Frankrike for terror mot en jødisk restaurant i Paris i 1982. Men deres egen fotograf var til stede i Oslo tingrett fredag og tok bilde av Walid Abdulrahman Abou Zayed, og identifiserte ham. Bildet gikk ut på den vanlige tjenesten, men ingen norske medier har valgt å publisere det, heller ikke NTB som omtalte at palestineren trolig blir utlevert. En selsom historie.

Bildet er lagt ut av Scanpix og kommer opp når man søker på navnet. Navn og bilde har gått verden rundt. Men Norsk Telegrambyrå vil ikke vise hverken navn eller bilde. Det er helt bisarrt.

Billdeteksten til Scanpix-bildet, tatt av Terje Bendiksby lyder:

Oslo 20200925. Skiensmannen Walid Abdulrahman Abou Zayed under rettsmøtet i Oslo Tingrett fredag 25. september. Zayed er er begjært utlevert til Frankrike etter en terrorhandling i 1982. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Det gikk ut 13.05 fredag. Resten av verden kan godt få vite at det har levd en etterlyst terrorist i Norge i snart 30 år, men norsk offentlighet  skal ikke vite noe. Hvorfor mørklegger norske medier noe som resten av verden vet?

Document omtalte arrestasjonenn av Walid Abdulrahman Abou Zayed 9, september og identifiserte ham med navn, og påpekte at det gjorde hverken mediene eller PST.

Det er vanskelig å se noen annen grunn enn at medier og myndigheter forsøker å beskytte seg selv.

Under rettsforhandlingen foreslo aktor Aktor Karoline Bakken Staff muligheten for at Walid Abdulrahman Abou Zayed kan sone straffen i Norge. Men de pårørende til de drepte og sårede ønsker ikke en slik løsning. De vil at han utleveres, må stå i en fransk rettssal og forklare seg, der forbrytelsen ble begått, og sone der. Det er helt vesentlig for at de skal føle at rettferdigheten er skjedd fyldest.

Dette er en stor sak og norske mediers taushet er en slags sammensvorenhet med gjerningsmannen og hans bakgrunn. Abou Zayed stritter imot en tilståelse, og det gjør også norske medier:

Zayed kom til Norge samme år som 130 «PLO-avhoppere» kom til Norge for å søke politisk asyl «etter en avtale med palestinske sympatisører i Arbeiderpartiet», skrev den kjente Frankrike-korrespondenten Vibeke Knoop Rachline i en kronikk i Ny Tid i 2015. Blant andre terrorister som kom til vårt land på den tiden, var flykapreren Souhaila Andrawes.

 

 

Kjøp Klima Antiklimaks her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.