Jo Goldenberg-restauranten i Paris i 2005. Foto: Copyright © 2005 David Monniaux / GNU Free Documentation License / Wikimedia.

Hverken PST eller medier har navngitt den norske statsborgeren som Frankrike ønsker utlevert for medvirkning til et terrorangrep mot den jødiske restauranten Jo Goldenberg i Paris den 9. august 1982, der seks mennesker ble drept og 22 såret.

Samtidig er det ingen hemmelighet at franske myndigheter allerede i 2015 forgjeves begjærte utlevering av Walid Abdulrahman Abou Zayed, som skal ha tilhørt Abu Nidals terrornettverk, av eksakt samme grunn. Zayed har bodd i Norge siden 1991.

Den fornyede begjæringen henger sammen med at Norge nylig sluttet seg til en europeisk arrestordre, og det kan tenkes å øke sjansene for at utlevering til Frankrike rent faktisk vil skje denne gangen.

Zayed kom til Norge samme år som 130 «PLO-avhoppere» kom til Norge for å søke politisk asyl «etter en avtale med palestinske sympatisører i Arbeiderpartiet», skrev den kjente Frankrike-korrespondenten Vibeke Knoop Rachline i en kronikk i Ny Tid i 2015. Blant andre terrorister som kom til vårt land på den tiden, var flykapreren Souhaila Andrawes.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.