Nytt

Christophe Castaner deltok den 17. oktober 2019 i et talkshow på fransk TV. Foto: Jacques Demarthon / AFP / Scanpix.

En person som planla et terrorangrep inspirert av flyterroren mot World Trade Center i New York den 11. september 2001, ble nylig anholdt av franske myndigheter.

Det fortalte Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner da han torsdag kveld var gjest i TV-programmet «Vous avez la parole» på kanalen France 2.

Ifølge Le Figaro dreide det seg om «en radikalisert ung mann» som den 26. september ble avslørt og anholdt av den franske sikkerhetstjenesten Direction Générale de la Sécurité Intérieure (DGSI) og senere siktet for terrorplanlegging. Vedkommende hadde til hensikt å kapre et fly, opplyser den franske avisen.

Innenriksministeren la til at dette var det sekstiende forsøket på å gjennomføre et terrorangrep som franske myndigheter har avverget siden 2013.

Under TV-programmet snakket Castaner ellers om kampen mot islamismen, skriver Le Figaro. Han uttrykte bekymring for den «tøylesløse islamismen», og mente at «republikken må gjenerobres kvadratmeter for kvadratmeter».

Islamismen og i særdeleshet salafismen skal overvåkes overalt hvor de organiserer seg, sa den franske innenriksministeren, som presiserte at kampen mot islamismen må kjempes «med muslimer og for muslimer».

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 199 til 150 kroner!

Les også