Muslimer ber på gaten utenfor stormoskeen i Paris den 21. august 2018. Foto: Zakaria Abdelkafi / AFP / Scanpix.

Den franske innenlandske sikkerhetstjenesten Direction Générale de la Sécurité Intérieure (DGSI) har kartlagt 150 områder i Frankrike som kontrolleres av islamister.

Det skal gå frem av et dokument gradert secret-défense – tilsvarende «hemmelig» i Norge – som kun er blitt meddelt muntlig til et begrenset antall franske tjenestepersoner.

Innholdet er imidlertid lekket til Journal du Dimanche.

Under et møte som fant sted etter knivdrapet i Villejuif den 3. januar, som er blitt etterforsket som terror, skal denne informasjonen ha blitt formidlet av Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner til tjenestepersoner med ansvar for forebygging av radikalisering i hvert av de rundt hundre franske distriktene kalt departementer.

Foruten forsteder til Paris, Lyon og Marseille, som lenge har vært berørt av fenomenet, gjelder det mange byer i nord, blant andre Maubeuge, hvor Unionen av franske muslimer (UDMF) har oppnådd 40 prosent på en meningsmåling, og hvor «situasjonen er alarmerende»

Fenomenet gjør seg også gjeldende på mindre steder hvor det ikke var forventet, skriver Journal du Dimanche.

Christophe Castaner, som har sendt et rundskriv om temaet til landets departementer, ber de ansvarlige tjenestepersonene landet rundt om å følge med blant annet på ungdommer som dropper ut av skolen.

Innenriksministeren tar også til orde for å opprette lokale enheter med ansvar for saksområdet landet rundt. Høytstående tjenestemenn i det franske statsapparatet har bemerket at det er altfor lite utveksling av relevant informasjon mellom forskjellige offentlige myndigheter på alle forvaltningsnivåer.

Islams erobring av franske lokalsamfunn er tema i en bok med tittelen «Les territoires conquis de l’islamisme», eller «Territoriene erobret av islamismen», som Bernard Rougier, professor ved Sorbonne-universitetet i Paris, nylig gav ut.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!