Politifolk utenfor politihovedkvarteret i Paris etter drapene på fire av deres kolleger den 3. oktober 2019. Foto: Kamil Zihnioglu / AP / Scanpix.

Etter terrorangrepet i politihovedkvarteret i Paris den 3. oktober, der den politiansatte islamkonvertitten Mickaël Harpon drepte fire kolleger med kniv, er 27 politifolk i Paris blitt rapportert for radikalisering, forteller kilder til BFM TV.

Politimesteren i Paris har bedt om suspensjon av tre av disse 27, opplyser den franske TV-kanalen. De fleste av de innrapporterte personene er politimenn av lavere grad.

I et rundskriv fra politimesteren heter det at det finnes flere tegn på radikalisering, som fysiske endringer og endringer i vaner og klesveien. Det å nekte å håndhilse på kvinner nevnes spesielt.

Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner har tidligere opplyst at det fantes omlag 40 rapporterte tilfeller av radikalisering blant politifolk på landsbasis, og at 20 av disse var ute av tjenesten. I de resterende tilfellene konkluderte man med at det tilsynelatende ikke forelå noen radikalisering.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂