Foto: Benoit Tessier / Reuters / Scanpix.

Ifølge en fransk parlamentarisk rapport som er basert på intervjuer med representanter for høye offentlige tjenestepersoner i Frankrike, pågår det en islamistisk radikalisering av viktige deler av fransk offentlig sektor, som både omfatter funksjonærer og personer med publikumskontakt.

Rapporten skal offentliggjøres den 26. juni, men det franske nyhetsmagasinet Le Point har hatt eksklusivt innsyn i prosessen med utarbeidelsen, og kan dermed allerede nå forespeile flere resultater av den parlamentariske undersøkelsen, som har pågått siden i fjor høst under ledelse av Éric Diard (LR) og Éric Poulliat (LREM).

En rekke tjenestepersoner som har deltatt i høringer bak lukkede dører, har uttrykt bekymring over utviklingen.

Et av de foruroligende vitnesbyrdene kommer fra en fagforeningsmann tilhørende RATP (det offentlige transportselskapet i Paris, red.), som avslører at «visse områder i terminalene er forbudt for kvinner», og at «praktiserende muslimer trakasserer ikke-praktiserende muslimsk kvinner». En kvinnelig kollega som hadde dratt til Ibiza under ramadan, var til og med blitt ekskludert.

Selv ikke politiet er spart for fenomenet:

Hva politiet angår, rapporteres det om vanskeligheter med å avskjedige radikaliserte politifolk på grunn av utilstrekkelig lovgivning.

Noen eksempler virker som hentet fra Saudi-Arabia:

En høytstående brannoffiser forteller om menn som ikke får hjelpe kvinner under redningsoperasjoner.

En talsperson fra den franske innenlandske sikkerhetstjenesten Direction Générale de la Sécurité Intérieure (DGSI) som også har deltatt i høringene, advarer om at også utdanningsmiljøer er blitt viktige arnesteder for radikalisering.

Frankrike er blant de landene som ligger et stykke foran Norge på veien mot islamisering. Lignende tendenser kan merkes også i vårt eget land.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.