Thaïs d’Escufon (22) har blitt et ikon for unge franske patrioter. Hun ble en poster-girl for den franske utgaven av en nå tvangsoppløst bevegelse. Nå har hun selv opplevd å bli utsatt for et voldtektsforsøk av en immigrant. Selv Éric Zemmour reagerer.

Thaïs ble et ansikt utad for Génération identitaire i Frankrike. Hun har deltatt i en rekke spektakulære aksjoner, inntil myndighetene tvangsoppløste bevegelsen i mars 2021.

Thaïs (22) nekter å gi opp kampen for Frankrikes fremtid

Nå har hun selv opplevd det store marerittet. En person med tunisisk bakgrunn fulgte etter henne da hun kom hjem en kveld nylig. Thaïs var uoppmerksom, hun hadde hodetelefoner på seg. Hun forteller selv, etter litt nøling, om opplevelsen.

Jeg nølte, av beskjedenhet, før jeg visste om jeg skulle fortelle deg hva som skjedde med meg i går morges.
Jeg bestemte meg til slutt for å gjøre det, fordi jeg er så heldig å ha mange støttespillere til å dele budskapet mitt og sørge for at min ulykkelige opplevelse kan gjøre nytte, at den kan vekke så mange som mulig til hva som foregår i Frankrike og i Europa.

Det som skjedde med meg er hvorfor jeg ble kalt en løgner, en rasist, en fascist på Hanouna-settet (se nedenfor) da jeg fordømte henne. Dette er hva tusenvis av franske kvinner går gjennom hver dag. Det som skjedde med meg er det jeg fordømmer og det jeg blir sensurert for.

I går kom jeg hjem fra treningsøkten. Alt skjedde veldig fort.

Jeg ble kidnappet i en halvtime av en migrant av tunisisk opprinnelse som prøvde å voldta meg.
Han brøt seg inn i huset mitt med hodetelefonene mine på, jeg hørte ham ikke komme opp bak ryggen min. Det hele skjedde så raskt, han lukket døren og tok nøkkelen jeg hadde satt i låsen. Jeg befant meg alene med denne mannen, innelåst.

Hvor lang tid er en halvtime med en gal person i hjemmet? Det vet du ingenting om. Kanskje han var bevæpnet?

Jeg vil påpeke at denne migranten ikke kjente meg og ikke kjente meg igjen. Det kunne ha skjedd deg også.

Jeg var utrolig heldig, jeg klarte å komme meg ut fysisk uskadd, men jeg var fortsatt livredd for det som nettopp hadde skjedd og jeg skalv over hva som kunne ha skjedd meg.
To timer senere fant jeg styrken til å ringe politiet og reise tiltale mot x for seksuelle overgrep.

Jeg vil ikke klage, andre har vært mindre heldige enn meg. Jeg vil bare benytte anledningen til å sende en advarsel.

Vi har rett, og det jeg gikk gjennom i går morges minnet meg om dette igjen.

Vi beskriver bare en virkelighet som vi LEVER i, og som de som kaller oss rasister fra elfenbenstårnene deres aldri vil oppleve.

La dem aldri destabilisere deg.

Usikkerhet er ikke bare en følelse, den sniker seg inn i hjemmene våre. Vi kan ikke lenger flykte fra virkeligheten, den er rett utenfor døren vår.

Hanouna er en TV-personlighet med tunisisk bakgrunn, som behandlet Thaïs med minimal respekt under et TV-intervju. I ordutvekslingen stiller Hanouna spørsmålet om den da 21 år gamle studenten ikke frykter for sin fremtid.

Thaïs svarer: «Det jeg frykter er at vår europeiske sivilisjasjon i dag er truet og kan forsvinne som følge av den pågående invasjonen av migranter.»

Men Hanouna er mer opptatt av det han beskriver som en pågående helsekrise, og forstår ikke hva som er poenget med en liten gruppe av patrioter som Thaïs representerer. Han mener hun burde la autoritetene styre.

Thaïs er en tilhenger av presidentkandidat Éric Zemmour. Og Zemmour har kommentert saken på Twitter.

«Et drama blant så mange like, men et drama så symbolsk for hva landet vårt går igjennom! All min støtte til Thaïs d’Escufon.»

Hvem bør egentlig representere Frankrikes fremtid? Ubehøvlede tunisiske programledere eller voldtektsmenn, eller unge kvinner som Thaïs? Valget virker åpenbart.

Le Figaro

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.