En mystisk bølge av angrep med kanyler går over Europa. I Frankrike alene har mer enn 300 rapportert om underlige sykdommer og bivirkninger etter å ha blitt stukket med sprøyte på nattklubber, barer og på gaten.

De første anmeldelsene kom i begynnelsen av april iår fra unge mennesker som hadde vært på nattklubber, barer og festivaler over hele Frankrike.

Det er omsider gjort en arrestasjon knyttet til angrepene. Den formodede gjerningsmannen er ifølge Le Figaro, en illegal tunisisk innvandrer.

Myndighetene håper at arrestasjonen skal gjøre det mulig å nøste opp i mysteriet bak sprøyteangrepene som hovedsakelig har funnet sted i Frankrike og Storbritannia samt i deler av Belgia og Nederland. Den mistenkte som ble arrestert fredag ​​kveld i Toulon, sitter i varetekt mens etterforskere forsøker å samle bevis i saken.

Det er uklart om det injiseres et stoff eller en sykdom, men myndighetene i de involverte landene har advart publikum. Det har skjedd at konserter er blitt avbrutt etter at publikum har rapportert å være blitt stukket med en sprøyte.

Associated Press har intervjuet en rekke ofre og beretningene om hva de har opplevet er urovekkende:

4. mai var 18 år gamle Tomas Laux på rap-konsert i Lille i Nord-Frankrike. Han røkte litt marihuana og drakk litt alkohol. Da han kom hjem følte han seg svimmel og hadde hodepine – og fant en merkelig liten punksjon på armen samt et blåmerke.

Neste morgen forsvant ikke symptomene og Laux dro til lege. Legen kunne bekrefte at han hadde fått et stikk og testet ham for hiv og hepatitt. Resultatene var negative liksom de så langt har vært for andre ofre.

Laux har sluttet å gå på konserter etter dette.

18 år gamle Leanne Desnos hadde en lignende opplevelse på en klubb i Bordeaux i april. Hun ble svimmel, fikk hetetokter og besvimte dagen etter på et gatekjøkken. Først da hun kom hjem oppdaget hun at hun hadde et merke etter sprøytestikk på armen.

De fleste ofrene er kvinner. De har synlige spor av en injeksjon og symptomer som uro, svimmelhet og tretthet.

Etterforskning pågår over store deler av Europa, men det er ikke funnet noe motiv og heller ingen sprøytespisser brukt i angrepene.

Med arrestasjonen i Toulon håpes det på et gjennombrudd. Den illegale migranten ble arrestert etter at en ung kvinne og en tenåring ble stukket med en sprøyte. 

Den arresterte er 20 år gammel, bosatt i Frankrike uten oppholdstillatelse og er arbeidsledig. Han er kjent av politiet for en rekke kriminelle handlinger.

I Toulon hadde politiet mottatt 21 anmeldelser av stikk med sprøyter ved slutten av helgen. Det er uklart om tunisieren som nekter skyld, er ansvarlig for ytterligere tilfeller. Etter all sannsynlighet er flere involvert ettersom angrepene har forekommet i flere land.

I 2020 ble den anholdte tunisieren dømt til fengsel for vold mot sin partner. Men fordi han er far har ikke franske myndigheter klart å deportere ham. 

https://twitter.com/Mangoca01400037/status/1534745739590389760?s=20&t=Ko2gYgFuzr6p2wTk67wx9Q

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.