Thaïs d’Escufon er pseudonymet til den unge kvinnen som på mange måter ble et ansikt utad for unge franske patrioter. I et intervju sier hun at hverken generalene eller Marine le Pen kan redde Frankrike.

Hun er katolikk og gikk på katolske privatskoler i oppveksten. Derfor møtte hun ikke multikulturen skikkelig før hun startet på college.

Men da så hun hvordan hjembyen Toulouse hadde blitt forvandlet. Det var skremmende opplevelser, som å bli utsatt for tilrop og seksuelle trakasseringer, som enslig hvit jente på trikken, som var full av afrikanere og arabere.

Thaïs bestemte seg for gjøre motstand og ble en del av Génération Identitaire (GI) i Frankrike. Thaïs beskrives av Libération som «en galler uten filter», og som en ung kvinne «med en engels ansikt og svært radikale idéer». Hun ble et tiltalende ansikt utad for den patriotiske ungdomsbevegelsen.

Hun ble for alvor kjent under en spektakulær aksjon i forbindelse med en Black Lives Matter-demonstrasjon i Toulouse i juni.

Senere deltok hun i en aksjon ved grensen mot Spania som Document omtalte. Fortsatt er Thaïs bare tidlig i 20-årene.

Men hun har ingen tro på generalene; de franske offiserene har underkastet seg. Le Pen har sviktet sine idéer og brutt med sine kjernevelgere. Litt som FrP i Norge.

Alle inngår kompromisser, men det er ikke noe for unge Thaïs. Hun setter nå sin lit til journalisten og forfatteren Eric Zemmour. Han er langt mer radikal enn le Pen, sier den unge franske kvinnen.

Thaïs vil slåss for Frankrike, ikke med vold, men i rent selvforsvar. Dessverre vil nok kampen bli lang og tung. Organisasjonen som ga henne et fellesskap, er tvangsnedlagt. Opposisjon tolereres ikke i de vestlige «demokratiene».

Har vi slike unge mennesker i Norge – som er villige til å ofre noe for en fremtid som er verdt noe? Det er jeg helt sikker på at vi har. Selv i Sverige finnes det unge patrioter som nekter å underkaste seg.

Om dere kjenner noen skriveføre ungdommer med konservative holdninger, så er de velkommen inn i folden. Det er bare å ta kontakt. Det er ikke vi over 50 som kan avgjøre denne kampen. Vi synger på siste verset, alderen gjør oss fysisk svake selv om hjernen fungerer innimellom.

Kanskje dette intervjuet med Thaïs d’Escufon kan inspirere noen. Hun samtaler med en annen ung kvinnelig katolikk, Brittany Sellner (tidligere Pettybone), som er gift med den østerrikske aktivisten Martin Sellner.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂