Brittany Sellner postet et bilde av seg selv som gravid på Instagram. Det førte til blokkering. Foto: Sellner/Instagram

Brittany Sellner (tidligere Pettibone) er en ung amerikansk kvinne, patriot og katolikk. Hun er gift med profilen Martin Sellner, som er kjent for sin ledende posisjon i en patriotisk ungdomsbevegelse.

Martin Sellner var blant annet leder av den østerrikske avdelingen av identitærbevegelsen (Identitäre Bewegung Österreich, IBÖ). I sin ungdom var han en del av det nynazistiske miljøet Nationalen Widerstand rundt Gottfried Küssel. I dag tar han avstand fra dette og hevder å ha vært i en «pubertal fase».

Han ble også etterforsket og fikk sitt hus ransaket etter at det ble kjent at Christchurch-terroristen Brenton Tarrant tidligere hadde donert penger til identitærbevegelsen. Anklagene mot Sellner ble etter hvert droppet, og husransakelsen ble av retten ansett som ulovlig.

I et intervju med Dagens Næringsliv i 2016 ble Sellner beskrevet som «ung, hipp, velkledd og høyreekstrem». Selv fremhevet Sellner Mahatma Gandhi som et forbilde for en fredelig politisk motstand.

Sellner og (den gang) Pettibone ble blant annet nektet adgang til Storbritannia i 2018, da de ville holde en tale på Speaker’s Corner. En engelsk mann vi kan kalle Voldemort (hvis navn ikke skal nevnes) organiserte en demonstrasjon som følge av dette.

Paret giftet seg, og Pettibone skiftet etternavn til Sellner. Hun gjorde det tidlig klart at hennes nye rolle ikke var å være aktivist, men en støttespiller for ektemannen. Basert på sin katolske tro (som deles av ektemannen) ville hun fokusere på å skape en familie.

Ekteparet Brittany og Martin Sellner. Foto: Sellner/Instagram

Nylig skrev hun på Instagram om sin tilstand, at hun var gravid. Å gi omverdenen beskjed om at man venter barn, ble tydeligvis for sterkt for Instagram. Brittany ble anklaget for å «promotere vold eller farlige organisasjoner», og bildet av henne ble blokkert.

Instagram deleted my pregnancy announcement photo because they claim it promotes violence or dangerous organizations. What a stupid platform.

Instagram opphevet senere blokkeringen.

Brittany Sellner kom nylig ut med boken Patriots Not Welcome, som beskriver hele prosessen rundt hennes forhold til Martin Sellner, og alle prøvelsene det unge paret har vært utsatt for. Det er en beskrivelse av hvordan politiske dissidenter behandles av europeiske myndigheter.

Boken er vel verdt å lese for å kunne danne seg et bilde av hva som kreves for at mennesker henges ut som høyreekstreme og farlige.

Dessverre er boken preget av et litt «ungpikeaktig språk», særlig reagerte jeg på at hun beskriver dialoger fra flere år tilbake som direkte sitater, med anførselstegn. Men historien hun formidler, er engasjerende nok. Hun er for øvrig en relativt ung kvinne, født i 1992.

Brittany Sellner er fortsatt aktiv på Twitter, selv om hennes ektemann er utestengt.




Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.